Hogyan készíthetünk egyszerűen montázst vászonképre?

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2021. május 16. 10:32

A montázs sok mindenre jó, például egyszerre több képet rakhatunk egy vászonra, így nem kell választanunk kedvenceink közül. Montázst már otthon is tudunk készíteni az internet segítségével, de ha nem érezzük magunkat elég ügyesnek, nyugodtan bízzuk rá a profikra.

A következőkben egy nagyon egyszerűen működő internetes oldalt mutatunk be a Vászonkép Szalon segítségével.

 

Mi a montázs?

A montázs az, amikor egyszerre több képet rakunk egy vászonképre és úgy nyomtatják ki. Nem szabad összekeverni azzal, amikor több fotót külön-külön kisebb vászonképekre nyomtatnak, ezt a megoldást egy nagyra gyártják.

A montázsnak két nagy előnye van. Az egyik ilyen, hogy ha rosszabb minőségű képeket szeretnénk vászonképre tenni, akkor ezzel a módszerrel megoldható. Ha nagy méretű képet szeretnénk, ahhoz nagy felbontású és jó minőségű képre van szükség, hogy a végeredmény ne legyen pixeles.

A másik előnye ennek az eljárásnak, hogy ha nem tudunk dönteni, melyik fotót tegyük ki, akkor itt nem kell dönteni, kirakhatunk többet is. Akár csak kedvenceket, akár egy-egy esemény köré kapcsolódva jól mutat a falon.

Számos internetes oldal segítségével el tudjuk készíteni a saját montázsunkat

Fotó: vaszonkepszalon.hu

 

Hogyan tudjuk elkészíteni a sajátunkat?

Számos internetes oldal segítségével el tudjuk készíteni a saját montázsunkat, most az egyiket mutatjuk be a Vászonkép Szalon segítségével.

Az oldal bal oldalán lévő menüsorból tudjuk kiválasztani a nekünk tetsző sablont, elrendezést. Az oldalon találunk ingyenes és fizetős sablonokat is. Miután megtaláltuk a szimpatikus sablont, fel tudjuk tölteni a képeket, szintén a bal oldalon található menüsorból elérve.

Ezután a feltöltött képeket a kurzor segítségével be tudjuk húzni az egyes helyekre, a rendszer pedig átméretezi a képeket. A képeket a kurzor segítségével tudjuk a cellán belül mozgatni és méretezni.

Tudjuk a képek közti háttér színét és méretét állítani, illetve a menün belül lehet beállítani a kép sarkaira vonatkozó opciókat, mennyire legyen lekerekítve. Hozzá tudunk adni a montázshoz szöveget. A szöveg színét, betűtípusát, méretét, vastagságát szintén beállíthatjuk.

Miután mindent beállítottunk és olyan lett a mű, amilyet szerettünk volna, könnyedén lementhetjük a számítógépünkre. Ezután elég elküldenünk egy vászonképgyártó cégnek, akik kinyomtatják a képünket.

 

Mit tehetünk, ha nem magunk csinálnánk?

Ha úgy döntünk, hogy szeretnénk egy montázst a falunkra, de nem szeretnénk mi foglalkozni vele, akkor egyszerűen bízzuk a szakemberekre. A legtöbb vászonképgyártó cég szívesen segít elkészíteni a montázst.

A Vászonkép Szalonnál például elég elküldenünk a kívánt képeket némi instrukcióval, az ott dolgozó hozzáértők pedig elküldik a látványtervet, amit utána le is gyártanak és még garanciát is vállalnak.

Akár magunknak készítünk montázst a falra, akár rábízzuk a szakemberekre, az ilyen képek nagyon szép ajándékok tudnak lenni akár anyák napjára vagy házassági évfordulóra vagy bármilyen másik fontos eseményre.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.