Közép-Európa mindent tud, amit egy Öböl-menti turista keres

Forrás: turizmus.com

 2023. május 30. 15:59

A Magyar Turisztikai Ügynökség a visegrádi országokkal közösen vett részt a harmincadik ATM Dubai kiállításon. Az arab térség vezető turisztikai szakvására kiemelkedő üzletfejlesztési lehetőségeket kínál a hazai turisztikai szolgáltatóknak.

A Közel-Kelet, azon belül is az Öböl-menti országok stabilan fejlődő küldőpiacnak számít hazánk számára, a térségben rejlő potenciál a pandémiát követően csak tovább erősödött. Ezt igazolta az is, hogy Magyarország és a Visegrádi Négyek iránt hatalmas volt az érdeklődés az idei ATM Dubai szakkiállításon – tájékoztatta lapunkat az MTÜ.Ez alkalommal hazánk rendhagyó módon a Discover Central Europe kezdeményezés keretében vett részt az eseményen annak érdekében, hogy Közép-Európa egységes ajánlatként jelenjen meg a kiemelkedő költési potenciállal rendelkező közel-keleti piacokon. Ezt a célt támogatták a partnerségben megvalósított szakmai programok is. Magyarország szervezésében közös nemzetközi sajtótájékoztatót tartottak több mint hetven nemzetközi szakújságíró részvételével, amely során az MTÜ munkatársai prezentálták az elmúlt időszak legfontosabb infrastrukturális és turisztikai attrakciófejlesztéseit, melyekről digitális kiadványokban is tájékoztatták a látogatókat.

„Úgy gondolom, a V4-es partnereink nevében is mondhatom, hogy a mostani rendezvényünk megerősítette: a közép-európai kínálat bátran felveheti a versenyt ezen a piacon a világ bármely desztinációjával. Sokuk számára még a világnak egy felfedezésre váró szeglete régiónk, és a többségük jellemzően olyan élményeket keres, amelyek a cseh, szlovák és lengyel szomszédokkal közös erősségünk. Ilyen például a kiváló gasztronómia, a minőségi szállodakínálat, a gazdag állat- és növényvilág vagy a kiváló vásárlási lehetőségek" – mondta el a sajtótájékoztatón Szégner Zsuzsa, a Magyar Turisztikai Ügynökség nemzetközi kapcsolatok igazgatója.

Szégner Zsuzsa az ATM Dubai sajtójékoztatóján

Fotó: MTÜ

 

Az Öböl-menti országok vendégeit célzó desztinációs előadásban nagy hangsúlyt kaptak a régió egyedülálló természeti kincsei, nemzeti parkjai, a sokszínű családi kikapcsolódási lehetőségek, az aktív turisztikai lehetőségek és a luxus pihenéshez kapcsolódó szolgáltatások, például az új négy- és ötcsillagos szállodák.

A régióban rejlő üzletfejlesztési lehetőségeket az elmúlt évek forgalmi adatai is alátámasztják. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint az Öböl-menti országokból érkező vendégek látogatásonként átlagosan 3 napot tartózkodtak hazánkban, 2019-ben, a pandémia előtt pedig ez a térség hazánk 11. küldőpiacának számított. Fontos megjegyezni az arab világ turistáiról, hogy az egyik legnagyobb költési hajlandósággal rendelkeznek, így keresik a magas minőséget és a luxus színvonalat, legyen szó szállásról, éttermekről vagy vásárlásról.