Debrecen 2030 – ötpilléres megafejlesztés

Forrás: turizmus.com

 2020. június 09. 16:44

A debreceni repülőtér bővítése is szerepel abban a nagyszabású projektben, amelynek célja, hogy a város Magyarország keleti régiójának központja legyen 2030-ra.

A mintegy 600 milliárd forint forrásigényű projekteket tartalmazó Debrecen 2030 program öt pillére a gazdaság, a közlekedés, az oktatás, a kultúra és a városfejlesztés – ismertette Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Kölcsey-központban.

A Debrecen 2030 programból a tárcavezető kiemelte egyebek mellett a helyi nemzetközi repülőtér bővítését, a várost elkerülő keleti körgyűrű folytatását és a Természettudományi Múzeum Debrecenbe költöztetését.

A zászlóshajó projektek között ott van a Természettudományi Múzeum és egy komolyzenei hangversenyterem megépítése, valamint a repülőtér bővítése és új villamosvonal létrehozása

Fotó: 123rf.com

A programhoz egyébként a központi költségvetési források mellett városi pénzeket, kohéziós és piaci forrásokat is igénybe vesznek – fűzte hozzá az innovációs és technológiai miniszter.

Papp László, Debrecen polgármestere a zászlóshajó projektek közül kiemelte az új Természettudományi Múzeum és egy komolyzenei hangversenyterem megépítését, új villamosvonal létrehozását, de kiemelt feladatnak nevezte az erdők és a zöld területek védelmét, minőségi megújítását, a megújuló energiára épülő fejlesztéseket és a Civaqua-programot, amely a Tisza vizét a Keleti-főcsatornán keresztül juttatja majd el Debrecen területére.

Kapcsolódó cikkek