Digitális marketing-támadást indít a DZT

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 04. 13:50

A „100 éves a Bauhaus”-kampány mellett „German Summer Cities” címmel 2019-ben digitális marketing-támadást indít a DZT.

„A városi és kulturális utazások piacvezetőjeként öt csoportban folytatjuk a történetmesélést. Az „Urban City” csoport olyan témákkal foglalkozik, mint a nagyvárosi hangulat, shopping vagy a tetőbárok.  A „Romantik” csoport témái a kis történelmi városokról, a kastélyokról és kertekről, a borrégiókról és a hagyományos gasztronómiáról szólnak. A németországi nyaralás is számos vonzó ajánlatot kínál, amelyek a „Nyaralás a vízparton” csoportban játszanak szerepet: itt tengerparti élményekről, fürdőhajókról, beach klubbokról, sziget-feelingről, tavakról, tutajozásról, gőzhajós kirándulásról, lakóhajós nyaralásról a folyókon és tavakon és még sok más témáról hallhatunk. A nemzetközi utazók számára vonzó „Művészet és kultúra” csoportban a múzeumok és kiállítások, ipari kultúra, zene és showműsorok, illetve szabadtéri rendezvények kapnak helyet. Végül pedig a „Látnivalók” csoport az, amely bemutatja az úticél Németország látványosságait: a hamburgi Elbphilharmonie-tól kezdve a Zollverein-bányaművön és a Brandenburgi-kapun keresztül egészen a Neuschwanstein-kastélyig és a Hohenzollern-várig Németország más desztinációkhoz képest számos kiemelt látnivalóval rendelkezik” – mutatta be a koncepciót Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke.

A „German Summer Cities” kampány vizuális kulcsmotívuma

Fotó: turizmus.com

A 16 szövetségi állam látnivalóinak vonzó prezentációja garantálja az utazások számának növekedését. A ‚Germany simply inspiring‘ vagy az aktuális ‚Culinary Germany‘ kampány nagy visszhangja is mutatja, hogy az átfogó közösségimédia-aktivitás nagy mértékben növeli az úticél Németország iránti figyelmet és megihleti az utazókat.

A kampány kiegészítéseként akciós hetek és pop-up rendezvények lesznek számos küldőpiacon. A pop-up rendezvények a nemzetközi piacokon növelik a kampány dinamikáját. A DZT partneri számára közreműködési lehetőséget kínál a többnapos külföldi rendezvényeken, illetve minden online csatornáján is. Az összes közösségi média aktivitást a #GermanSummerStories hashtag fogja össze.

Kapcsolódó cikkek