Élénkülő szerb turisztikai marketing

Forrás: turizmus.com

 2018. április 18. 18:28

Míg tavaly általában a szerbiai idegenforgalom vonzerőit mutatták be az ország budapesti nagykövetségén, addig április 18-án egy régió, Nyugat-Szerbia látnivalóit, természeti szépségeit és idegenforgalmi infrastruktúráját ismertették az ebből az alkalomból Budapestre látogató szakemberek.
Rade Drobac nagykövet üdvözlő szavai után Bornemisza Miklós, a BKIK turisztikai tagozatának elnöke hangsúlyozta: örvendetes, hogy az elmúlt másfél évben különösen megélénkült a két ország turisztikai kapcsolatfelvétele, összhangban a bővülő gazdasági együttműködéssel. A magyar turisták azonban ma még keveset tudnak Szerbia természeti szépségeiről, kultúrájáról, gasztronómiájáról, pedig egy szomszédos országról van szó. Inkább csak a Vajdaságot ismerik, még a határ közelében élők is, de például Nyugat-Szerbiát kevésbé.

A Magyar-Szerb Gazdasági Kamara vezetői kiemelték, hogy Szerbiának három repülőtere van, autóval sem nagyok a távolságok, közben épül egy korszerű autópálya, valamint fejlődik a vonatközlekedés. Ma még viszonylag kevés magyar utazási iroda foglalkozik a szerbiai kínálattal, ugyancsak ritka a jól megtervezett, kidolgozott tematikus út.

Zlatibor

 

Lovaglás, hegyi túrák, falusi turizmus, téli sportok, természetvédelmi területek, ritka állatfajták, templomok, várak, óriási fennsíkok, háborítatlan tisztavizű tavak, Zlatibor, Uzice és Golija szépségei – mindezzel megismerkedhettek a jelenlévők egy vetítettképes előadás keretében.

Bár ezen a tájon a hegyeké a főszerep, a magyar turistákat bizonyára az is érdekelné, milyenek itt a szállások. Nos, sok a kiadó magánapartman, köztük számos a falusi turizmus keretében talál vendégre - de már épül 10 szálloda, többségük négycsillagos, és hamarosan ötcsillagos hotelje is lesz e régiónak.

Az eseményen résztvevők ízelítőt kaphattak a táj kulináris érdekességeiből: kiváló pálinkák, sonkák, sajtok, hajdinából és kölesből készült, édes és sós töltött pitékre és rétesekre emlékeztető sütemények tartoznak egy tipikus szerb lakomához.