Díjak a turizmus népszerűsítőinek a Vajdaságban

Forrás: Magyar Szó

 2018. február 17. 11:40

A Turisztikai Desztináció Menedzsment vezetősége első ízben ítélte oda a Tiszavirág díjakat azoknak, akik hozzájárultak az idegenforgalom jobbá tételéhez Magyarkanizsa községben.

Tizenhárman vehették át a martonosi Tandari-tanyán az elismerő okleveleket és az üvegplakettet, mellyel megköszönték ezeknek az embereknek, hogy kiválóan dolgoztak a község több településén, a turizmust előrelendítő tevékenységet végeztek az elmúlt időszakban.

Elismerésben részesült a Magyarkanizsai Gyógyfürdő, az Aqua Panon Hotel, az Art Garni Hotel, a Family panzió, a Kanizsa-kupa kézilabdatorna, az adorjáni Hurka- és Kolbászfesztivál, Magyarkanizsa helyi közösség, Tóthfalu helyi közösség, a Kravić fivérek pálinkafőzdéje és a likai tájház, a Wemsical Szerbia Ifjúsági és Kulturális Egyesület, a Tandari-tanya sport- és szabadidőközpont, a Tiszai Tangó (Sarnyai Csaba hajóskapitány) és a Gastro Balkan étterem.

A Tiszavirág díj kitüntetettjei

Fotó: magyarszo.hu/Puskás Károly

Koza Róbert, a Turisztikai Desztináció Menedzsment elnöke elmondta, hogy a Turisztikai Desztináció Menedzsment egy alulról építkező szervezet, mely összeköti és segíti a turizmusban dolgozókat. „A díj új keletű, most osztottuk ki első alkalommal. Napjainkban bevett szokás, hogy a negatív dolgokra fókuszálunk, mi pedig úgy gondoltuk, nagy szükség van arra, hogy megjutalmazzuk azokat a vállalkozókat, intézményeket, magánszemélyeket, akik, amelyek tesznek a turizmus életben maradásáért és fellendítéséért. Sosem szabad elfelejteni, hogy például egy jól megszervezett rendezvény mögött minden esetben egy komplett csapat áll" – tette hozzá.

Jelenleg folyamatban van egy kritériumrendszer kidolgozása, amelynek alapján jövőre azokat fogják jutalomban részesíteni, és megköszönni munkájukat, akik ez év folyamán tesznek kiemelkedőt. „Ezzel talán egy egészséges versenyhelyzetet is létrehozunk. Igenis van mire büszkének lennünk, vannak olyan rendezvények, amelyeknek híre messze földre eljut, s nem csak a csöndről vagyunk híresek" – mondta Koza Róbert.

Kapcsolódó cikkek