Éljen a Vízparti strand védjegy előnyeivel, regisztráljon a minősítésre!

Forrás: turizmus.com

 2023. július 27. 16:06

Elindult a hazai strandok minősítése. Használja ki a védjegy nyújtotta kommunikációs és marketingelőnyöket még a 2023-as nyári szezonban, emelje ki strandját az országos turisztikai kínálatból!

2023 tavaszán egységes szempontok alapján megkezdődött a turisztikai attrakciók minősítése. A Magyarország kincsei országos ernyővédjegy keretében nyolc kategóriában lehet védjegyet szerezni. Ezek a fizetős és az ingyenes strandok, a várak és kastélyok, a gyógy-, élmény- és wellnessfürdők, továbbá a gyógyhelyek.

Az első védjegytáblát a Gödöllői Királyi Kastély vehette át júniusban, majd ezt szorosan követte a Vonyarcvashegyi Lido Strand. Mindkét esetben ötcsillagos minősítést értek el a helyszínek.

A nyári szezon kezdete óta az érdeklődés középpontjában a strandok állnak. A Magyarország kincsei – Vízparti strand védjegy célja, hogy kiemelje a magas szolgáltatási színvonalat képviselő, egyedi turisztikai élményt nyújtó szabadvízi strandokat. A védjegy biztos igazodási pontot jelent a turisták számára, garancia a magas színvonalú működésre, a sokszínű programkínálatra, a vonzó kikapcsolódási és kulturális lehetőségekre.

Az attrakcióminősítés önkéntes, az ország valamennyi strandja számára elérhető. A strandok regisztrációja folyamatosan zajlik, előkészület alatt állnak a következő strandminősítések is július-augusztus folyamán.

A Magyarország kincsei – Vízparti strand védjegyet megszerző attrakciók az elért pontszámok alapján 1-5 csillagig kerülnek besorolásra.

Az auditorok az alábbi fő követelmények mentén értékelik az attrakciókat:

  • Szolgáltatás fókusz – a szolgáltatás minőségére irányuló elvárások vizsgálata: kiemelt szerepe van a személyzet felkészültségének és viselkedésének, a hiteles kommunikációnak és tájékoztatásnak, a szolgáltatások gördülékenységének.
  • Üzemeltetés, infrastruktúra fókusz – a helyszín működtetését vizsgáló elvárások: kiemelt szerepe van a tisztaságnak, rendezettségnek, a karbantartásnak, biztonságos bejárásnak.
  • Online jelenlét – a strand vagy a település honlapja és közösségi média felületei részletes és aktuális információkat adnak a strandról (megközelítés, nyitvatartás, belépődíj, szolgáltatások).

Regisztráljon időben, emelje ki strandját az országos turisztikai kínálatból! Használja ki a védjegy nyújtotta kommunikációs és marketing előnyöket még a 2023-as nyári szezonban!

Bővebb információt a strandminősítés részletes szempontjairól, valamint a minősítés folyamatáról az attrakciominosites.hu/vedjegy/fizetosstrand és az attrakciominosites.hu/vedjegy/ingyenesstrand oldalakon talál. (X)