Jelentős kedvezményt kapnak a hazai szolgáltatók az ASTA Global River Cruise Expóra

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 05. 11:19

2023-ban ismét Budapesten rendezik az amerikai utazási ügynökök szövetségének éves folyami hajózással kapcsolatos globális kiállítását és konferenciáját, az ASTA Global River Cruise Expót.

A Magyar Turisztikai Ügynökség 2022. szeptember 10-ig várja a hazai szolgáltatók jelentkezését, akik 25%-os kedvezménnyel regisztrálhatnak a rangos szakmai rendezvényre.

A folyami hajózás Európa szerte 1,7 millió vendéget generál évente, Budapest pedig a hajózók egyik legnépszerűbb megállójává vált az elmúlt évek során. Az amerikai vendégek a szektor közel 40%-át teszik ki, a tekintélyes eladási volumen generálásában pedig kulcsszerepet játszanak az Amerikai Utazási Tanácsadók Szövetségének (ASTA) tagjai, akik így jelentősen erősítik Magyarország turisztikai pozícióját az amerikai piacon.

A tavalyi rendezvényen közel 500 amerikai utazási tanácsadót fogadott a több mint 60 magyar és nemzetközi kiállító

Fotó: MTÜ

„Kiemelt célunk, hogy Budapest megőrizze kedvező pozícióját az európai folyami hajózás terén, valamint, hogy növekedjen az elő- és utótúrák száma.  Ezért is jelentős, hogy az ASTA River Cruise Expónak 2024-ig a »világ folyami hajózásának fővárosaként« Budapest adhat otthont. A rendezvény résztvevői így részletesen megismerhetik a budapesti és desztinációs termékeket, valamint a fejlesztéseket, amelyeket − ennek köszönhetően − a szolgáltatók már könnyebben értékesíthetnek a jövőben” – emelte ki Szégner Zsuzsa, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Nemzetközi Kapcsolatok igazgatója a kiállítás kapcsán.

Az első, világszinten is úttörőnek számító, folyami hajózással kapcsolatos globális kiállítását és konferenciáját 2022 márciusában az MTÜ-vel együttműködve Budapesten rendezte az ASTA. Akkor közel 500 amerikai utazási tanácsadót fogadott a több mint 60 magyar és nemzetközi kiállítót felvonultató rendezvény.

A jövő évi, 2023. március 15-étől 18-áig tartó kiállítás iránt előzetesen már most 800 utazási tanácsadó érdeklődött. A 60%-os növekedés jól mutatja az amerikai partnerek elkötelezettségét.

„Külön öröm számunkra, hogy szakmai munkánk eredményeként a hazai szolgáltatók 25% kedvezménnyel regisztrálhatnak” – hívta fel a figyelmet Szégner Zsuzsa. Hozzátette, az MTÜ felajánlja partnereinek, hogy kiállítóként – úti céltól és időtartamtól függően −, elő- és utótúrákat ajánlhatnak és adhatnak el a résztvevőknek a rendezvény hivatalos honlapján keresztül.

Annak érdekében pedig, hogy az amerikai utazási tanácsadók minél részletesebben megismerhessék a magyar kínálatot, az ASTA River Cruise Expo szervezői előzetesen reklámozzák is majd azokat körükben, illetve webináriumokat is tartanak majd az ASTA teljes, 80 ezer fős tagsága számára. Mindezek mellett a kiállítói lista megtalálható lesz a rendezvény minden promóciós felületén.

A jelentkezés részletei megtalálhatók az alábbiakban:

 

Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 10. 14:00 óra

A jelentkezéseket a Magyar Turisztikai Ügynökség Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága várja a következő e-mail címre: petra.csercsa-bujdoso@visithungary.com

Kérdés esetén, Ljubinkovic Iván nemzetközi piacszakértőhöz lehet fordulni az ivan.ljubinkovic@visithungary.com e-mail címen.