Magyar részvétel a kölni RDA vásáron

Forrás: turizmus.com

 2021. július 30. 17:59

A tradicionálisan a buszos és csoportos utazásokra szakosodott kétnapos kölni RDA-t az idei évben szigorú járványügyi intézkedések mellett rendezték meg július 27-28. között.

Németország hazánk első számú nemzetközi turisztikai küldőpiaca, ezért is fontos, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az ország iránti érdeklődés fenntartása és növelése, valamint a magyar szolgáltatók kapcsolatépítésének elősegítése érdekében részt vett az eseményen.

Az MTÜ leányvállalataként működő Visit Hungary munkatársa, Wirth Klára mellett a magyar standon végül négy magyar társkiállító (DMC) is megjelent a német turisztikai piacnak szóló ajánlataival - tájékoztatott az MTÜ.

A németek óvatosan terveznek 2022 első felére - derült ki az RDA vásáron

Fotó: MTÜ

A partnerek visszajelzése alapján a folyamatosan változó járványügyi helyzet miatt a németek még óvatosan terveznek a 2022-es év első felére. A vásár látogatottsága is azt mutatta, hogy a nemzetközi turizmusba vetett bizalom, valamint érdeklődés még nem állt teljesen helyre a Covid-járvány harmadik hullámát követően.

„Azzal, hogy ott voltunk az első, élőben megrendezett szakmai vásáron, a személyes megjelenésünkkel kiállítóként azt üzentük a részt vevő partnereknek és a szervezőknek is, hogy Magyarország biztonságos ország, amely ismét szeretettel várja a német turistákat! Mindent megteszünk azért, hogy a magyar beutaztató partnereinknek a lehető legtöbb segítséget nyújtsuk a német szakmával való kapcsolatépítésre" – mondta a vásárt követően Wirth Klára.

Németország évek óta stabilan tartja vezető pozícióját Magyarország nemzetközi küldőpiacai között, amin a koronavírus járvány sem változtatott, a beutazó német turisták száma ugyanakkor 2020-ban 71%-kal visszaesett a 2019-es rekordévhez képest.

A korábbi évekhez hasonlóan a németek által Magyarországon eltöltött vendégéjszakák túlnyomó többsége vidéken, elsősorban a Balaton térségében (68%) realizálódott.

A szomszédos és közúton is könnyen elérhető közeli országok jelentősége a pandémia hatására turisztikai szempontból még inkább megnőtt, a német utazók számára Magyarország egy biztos desztinációt jelent.

Amennyiben kérdésük lenne a német piaccal, valamint a Németországban tervezett jövőbeli aktivitásokkal kapcsolatban, keressék továbbra is bizalommal a Visit Hungary piacszakértőjét, Farkas Kingát (Kinga.Farkas@visithungary.com).