MTÜ-NG fotópályázat: ők a győztesek

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 06. 14:10

Közel 3000 pályázat érkezett a National Geographic magazin és a Magyar Turisztikai Ügynökség közös fotópályázatára.

Varázslatos őszi erdő a Bükk-fennsíkon, mesebeli téli este Sümeg váránál, vízi fitneszedzés Budapesten, falusi pihenés Mándokon – ezeket a pillanatokat örökítették meg a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt képek készítői a National Geographic magazin és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) együttműködésben szervezett fotópályázaton.

A „Fedezd fel! – Éld át! – Fotózd le!”című pályázat célja volt, hogy a résztvevők képekben meséljenek hazánk sokszínűségéről, tájairól, településeiről, az itt élőkről – és persze saját magukról. A kiírásra 930 résztvevő pályázott közel 3000 fényképpel. A győztes fotók elismerésképpen bekerültek a National Geographic szeptemberi kiadásába, valamint a Magyar Turisztikai Ügynökség belföldi úti célokat népszerűsítő kampányába is, alkotóik jutalma pedig egy exkluzív belföldi üdülést tartalmazó ajándékcsomag.

Az MTÜ integrált kommunikációs kampányt indított 2017. június közepén, amelynek keretében az ügynökség hazai úti célokat, kulturális és természeti értékeket mutatott be és népszerűsített. Az országos szemléletformáló kampány célja az volt, hogy belföldi utazásra inspirálja az utazni vágyókat. Az Ügynökség ezért csatlakozott partnerként a National Geographic magazin által meghirdetett fotópályázathoz, hogy a célközönséget is bevonva közelebb hozza az embereket Magyarország legkülönlegesebb tájaihoz, természeti és épített kincseihez.

A fotópályázat résztvevői két kategóriában adhatták be munkájukat 2017. július 11. és 2017. augusztus 15. között. A Magyarország mozgásban c. kategóriába mobileszközzel készült képeket vártak a kiírók. Olyan élményfotókat, szelfiket, amelyek, felejthetetlen hazai helyekről, emlékezetes pillanatokról, ország-világgal megosztani vágyott emlékekről készültek. Ebbe a kategóriába 1492 fényképet küldtek be a pályázók. A másik, Magyarország Tablója címet viselő kategóriába hazánk felfedezésre váró kincseiről, turisztikai szempontból is izgalmas, festői régióiról, településeiről, látnivalóiról kellett a résztvevőknek fényképeket beküldeniük, amire 1436 fotó érkezett. A beküldött munkákat a következő tagokból álló szakmai zsűri bírálta el: Ifj. Vitray Tamás, a National Geographic Magyarország főszerkesztője; dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója; Pályi Zsófia fotóriporter; Ladányi Tamás, asztrofotográfus és Potyó Imre, környezetkutató, természetfotográfus.

A döntőbe bekerült 30 fotó megtekinthető a www.ng.hu weboldalon 2017. szeptember 9-től.

A győztes képek és készítők:

MAGYARORSZÁG MOZGÁSBAN – PILLANAT / Dánél Csaba: Vízvarázs

 

MAGYARORSZÁG TABLÓJA – TERMÉSZETI TÁJ / Gyárfás-Tóth Gábor: Reggel a fennsíkon

 

MAGYARORSZÁG TABLÓJA – ÉPÍTETT TÁJ / Orbán Péter: Téli mese

 

 

MAGYARORSZÁG MOZGÁSBAN – EMBER / Szűcs Péter: Ketten, meg a Girardi kalap

 

A szervezők a fotópályázattal összhangban közönségdíjat is hirdettek: a pályázóknak a fotóikat meg kellett osztaniuk saját publikus Instagram-profiljukon is, a #fedezdfel_natgeo hashtaggel. Az Instagramra így feltöltött képre a fotozdle.itthon.hu oldalon lehetett szavazni. Összesen 314 darab kép vett részt így a közönségszavazáson, ahol Kollár Katalin fotója lett a legnépszerűbb, aki a tiszafüredi naplementét örökítette meg a Tisza-tó partján.