Nagy az érdeklődés hazánk iránt a német piacon

Forrás: turizmus.com

 2021. február 16. 18:29

A Németország legjelentősebb turisztikai szakmai magazinjának számító fvw konferenciával egybekötött virtuális vásárán vettek részt az MTÜ képviselői.

Counter Days néven kétnapos, konferenciával egybekötött virtuális vásárt tartott február 11–12-én Németország legnagyobb és legnépszerűbb turisztikai magazinja, az fvw.

A kiváló networking lehetőséget nyújtó, kétnapos rendezvénysorozatba az MTÜ Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának (NKI) Németországért felelős piacszakértője is becsatlakozott. Farkas Kinga az NKI új, Ausztriáért felelős munkatársával, Wirth Klárával együtt 20 perces webinar keretében mutatta be a Balaton négy arcát, hangsúlyozva, hogy a magyar tengert nemcsak nyáron érdemes meglátogatni, mert a többi évszakban is rengeteg érdekességet és látványosságot rejt. A webinaron 112 turisztikai szakember vett részt.

A rendezvényen „felállított” virtuális magyar stand hatalmas népszerűségnek örvendett. Sok utazási iroda általánosságban érdeklődött a magyarországi látványosságok, termékek és attrakciók iránt, de érkezett megkeresés olyan utazásszervező irodáktól is, amelyeknek a kínálatában eddig még nem szerepelt Magyarország (pl. Schauinsland Reisen). Farkas Kinga több olyan utazásszervezővel is tárgyalt, akik az eddigi kínálatukhoz képest más irányú termékeket fejlesztenének.

„Aki eddig csak folyami hajózással foglalkozott, vagy csak Budapestet értékesítette, most nyitna más turisztikai térségek, így a Balaton, vagy Kelet-Magyarország felé is, hogy az utazók a Covid-járvány miatt megváltozott érdeklődésének megfelelően bővítsék kínálatukat” – mutatott rá Farkas Kinga a rendezvényt követően. A piacszakértő 93 új kontaktra tett szert a németországi piacon a kiállítás két napja alatt.

Az MTÜ piacszakértői, Wirth Klára (b) és Farkas Kinga (j)

Fotó: MTÜ

A tapasztalatok szerint az irodáknak hatalmas információigényük van: a német nyelvű, havonta megjelenő hírlevélre szinte kivétel nélkül valamennyi új kontakt jelentkezett.

Az fvw 2021 év elején fuzionált a Travel Talk turisztikai szaklappal, ennek eredményeként a német turisztikai piac legmeghatározóbb médiaszereplőjévé vált. Az MTÜ NKI rendszeres együttműködést, többek között webinarokat, hírlevél- és sajtómegjelenéseket folytat velük.

Kérdés, vagy az aktivitásokkal kapcsolatos érdeklődés esetén a hazai szakemberek keressék bizalommal Farkas Kinga Németországért felelős piacszakértőt (Kinga.Farkas@mtu.gov.hu, +36 20 392 9886) és Wirth Klára Ausztriáért felelős piacszakértőt (Klara.Wirth@mtu.gov.hu, +36 20 398 3985) elérhetőségeiken – zárul az MTÜ közleménye.