Pályázati támogatás rendezvénytechnikusoknak

Forrás: MTI

 2020. október 05. 08:37

A kormány pályázatot hirdet, hogy a rendezvénytechnikusok közül minél többen maradhassanak a szakmájukban - jelentette ki a kormányszóvivő a közösségi oldalán közzétett videóban.

Szentkirályi Alexandra hangsúlyozta: a koronavírus-járvány több ágazatot súlyosan érintett, így a könnyűzenei és a rendezvényszakmát is, ezért kifejezetten a rendezvénytechnikusoknak jelent meg az a 450 millió forint keretösszegű pályázat, amelyre október 15-éig lehet jelentkezni. A pályzázat és részletei már elérhetőek a Nemzeti Művelődési Intézet honlapján - tudatta.

Október 15-ig pályázathatnak támogatásra a rendezvénytechnikusok

Fotó: 123rf

Hozzátette: a raktárkoncertek mellett - amelyek a technikai stábnak is segítséget adnak - megjelent egy pályázat a kisebb kluboknak, ezt a támogatást a zenei-kulturális rendezvények megtartására és infrastrukturális fejlesztésekre is fel lehet használni.

Október elsejétől másfél milliárd forintos keretösszegre három kategóriában lehet pályázni: az 500-nál kevesebb, illetve több embert befogadására alkalmas klubok és a határon túli klubok jelentkezhetnek.

A kormányszóvivő azt is közölte: 2021-től tizenegy százalékosra mérséklődik a kisvállalati adó, amelynek bevételi értékhatára hárommilliárd forintra emelkedik, így többen választhatják majd ezt az adónemet. Emellett csökkennek az adminisztrációs terhek, 2021 második felétől az adóhivatal minden cégnek elkészíti az áfabevallás tervezetét, így csaknem félmillió társaság mentesül majd ez alól - emelte ki.