A Marriott több mint 60 szállodát tervez nyitni idén Kínában

Forrás: turizmus.com

 2021. március 14. 13:35

A Marriott International szállodalánc bejelentette, hogy 2021-ben több mint 60 új hotelt tervez nyitni Kínában.

Az új szállodák és a meglévő egységek üzemeltetésében egyaránt a kínai belföldi piacra fókuszálnak idén, miután a nemzetközi utazás a Covid-19 járvány következtében még nem állt teljesen helyre – írja a silkroadhungary.hu.

Az ünnepi időszakok kiszolgálása mellett nagy hangsúlyt kapnak a rövid távú utazások, továbbá a vállalat szeretné megtalálni a módját, hogy több fiatal vendéget vonzzon.

Év elején megnyílt egy JW Marriott szálloda Sanghajban, amely így az első ázsiai város lett, ahol 50 Marriott-hotel üzemel.

Shanghaj lett az első ázsiai város, ahol 50 Marriott-szálloda üzemel

Fotó: 123rf.com

A cég 2021-ben nem csupán a Sanghajhoz hasonlóan "első kategóriába" tartozó városokban bővítené piacát. Az északnyugat-kínai Senhszi tartomány ismert turisztikai központjában, Hszianban például 15 új szállodát építenek.

Wu Zhongxian, a Marriott International kelet-kínai területi vezetője szerint a Marriott kínai egységei gyorsan talpra álltak 2020 második felében, köszönhetően részben a kínai hatóságok hatékony járványkezelési és -megelőző intézkedéseinek, és a kínai Marriott-szállodák 90 százaléka végül nyereséges évet zárt. A cégcsoport tavaly 36 új szállodát nyitott Kínában.

A Kínai Turisztikai Akadémia előrejelzése szerint 2021-ben összesen 4,1 milliárd belföldi utazással lehet számolni, ez 40 százalékkal magasabb az előző évi adatnál.