A termosztátokat meghekkelik, ugye?

Forrás: turizmus.com

 2017. augusztus 19. 13:20

Mire valók a szállodai termosztátok, ha szinte soha nem működnek, vagy éppen nem a valós hőmérsékletet mutatják – teszi fel a kérdést a Wall Street Journal. Egyáltalán mi értelme van ezeket beszerelni?

A cikkből az derül ki, hogy bár sok hasznát ezeknek nem venni, mégis fontosak: a vendégekben bizalmat ébresztenek, azt a hitet keltik, mintha ők szabályozhatnák a szobájuk hőmérsékletét.

A valóságban többnyire az történik, hogy egyes szállodák „meghekkelik” a készüléket, hogy ne nagyon lehessen azokat a vendégeknek szabályozni. A turisták közül csak nagyon kevesen veszik a fáradságot, hogy szóljanak a személyzetnek, többségük pedig nem is figyel a szoba hőmérsékletére. Viszont a placebo hatás jól működik, és újabban az is szempont – írja a tekintélyes újság –, hogy a termosztát beszerelésével úgy tűnik, adnak a környezetvédelemre is.

Sok szállodában csak placebo jelenségként funkcionál a szobai termosztát

 

 

Hasonló a helyzet a szobai minibárokkal – erről már egy másik lap számol be – amelyek szinte soha nem hűtenek normálisan, és ezeknek sem lehet sokszor állítani a hőmérsékletén, csak arra valók, hogy elcsábuljon a vendég, és fogyasszon az italkészletből.

Egyes városi hotelekben már kezdik elhagyni a minibárokat, mert úgy vélik nem éri meg azokat beszerelni, a turista vásárol a szemközti sarki boltban, vagy lemegy a bárba, mert ott sem kapja meg drágábban az italát, esetleg a hallban elhelyezett automatákban szerzi be az innivalóját.