Abu-Dzabi eltörli az idegenforgalmi adót

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 25. 12:54

Abu-Dzabi az idegenforgalmi és más adók eltörlésével szeretné arra ösztönözni a turistákat, hogy vegyék igénybe az emírségek szállodai szolgáltatásait.

Abu-Dzabiban a turizmus fellendítése érdekében eltörlik az idegenforgalmi adót, de más, turisták által fizetendő adók is csökkennek vagy megszűnnek a hónap végétől – írja a Travelnews.

Az emírségben 2016 júniusa óta kell idegenforgalmi adót fizetniük a szállodákban megszálló vendégeknek, személyenként és éjszakánként 15 dirhamot (kb. 1400 forintot). Ezt az adót törlik el szeptember 1-jével Abu-Dzabi Végrehajtó Tanácsának utasítása alapján.

Az intézkedéssel arra szeretnék ösztönözni a külföldi és belföldi látogatókat, hogy vegyék igénybe az emírség szállodai szolgáltatásait. A cél a vendéglátó ágazat támogatása és az emírség turisztikai és kulturális célpontként való továbbfejlesztése.

Az idegenforgalmi adó eltörlése mellett a szállodai számlákon feltüntetett adó is csökken ettől az időponttól, hat százalékról négy százalékra. Ezenkívül megszűnnek azok az adók is, amelyeket a szállodai éttermekben történő fogyasztás esetén kellett a vendégeknek fizetniük.

Abu-Dzabi vezetése fel szeretné lendíteni az emírség turizmusát

Fotó: 123rf.com

Abu-Dzabiban tavaly mintegy 18 millió külföldi látogatót regisztráltak. Sokan közülük azonban csak átutazóként tartózkodtak az emírségben, a vendégéjszakák száma a turisztikai hatóság adatai szerint csupán mintegy 4,1 millió volt.