Abu-Dzabi eltörli a rendezvényekre kivetett idegenforgalmi adót

Forrás: turizmus.com

 2023. március 22. 12:06

Abu-Dzabi arra törekedve, hogy nagyszabású rendezvények és konferenciák célpontjaként pozicionálja magát, világszínvonalú rendezvényhelyszínekbe fektetett be, most pedig még inkább ösztönzi a rendezvényszervezőket a 10 százalékos adó eltörlésével.

A befektetési környezet további támogatása érdekében Abu-Dzabiban a rendezvényszervezők mentesülnek az eladott jegyek után fizetendő 10 százalékos idegenforgalmi adó alól – értesült a Skift a Abu-Dzabi Kulturális és Idegenforgalmi Minisztériumának körleveléből, amelyet a közelmúltban adtak ki.

A körlevélben az is szerepel, hogy a rendezvényszervezők számára továbbra is kötelező az engedélyek beszerzése a meghatározott előírásoknak megfelelően. Emellett be kell vallaniuk az ilyen rendezvényekből származó bevételeket, be kell nyújtaniuk az azokat alátámasztó pénzügyi kimutatásokat, és együtt kell működniük a kulturális és idegenforgalmi minisztérium által kijelölt ellenőrökkel, hogy igazolják a nyilatkozataik pontosságát.

Abu-Dzabiban eltörlik a rendezvények után fizetendő 10 százalékos idegenforgalmi adót

Fotó: 123rf.com

 

Megkönnyíti a rendezvényekre érkezők utazását, hogy az Abu Dhabi Etihad Airways három új légitársasággal – Philippine Airlines, Austrian Airlines és Airlink South Africa – kötött úgynevezett interline együttműködést, és újraindította azt a bangladesi Biman légitársasággal, valamint közös járatszám alatt üzemeltet útvonalakat az Air Seychelle-szigetekkel és az olasz ITA Airways légitársasággal.

A megállapodásoknak köszönhetően az összes érintett légitársaság ügyfelei egyetlen jeggyel élvezhetik a jobb összeköttetést a hálózatok különböző célállomásaira, és csak egyszer kell becsekkolniuk, illetve feladniuk a poggyászukat a járat indulásakor.