Az alma volt idén a SVÉT főszereplője

Szerző: Elek Lenke

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 09. 10:04

Immár 11. alkalommal találkoztak a legjobb vidéki vendéglátóhelyek vasárnap Rácalmáson, a Jankovich Kúriában, hogy megosszák egymással tapasztalataikat, és elkápráztassák az ínyenc vendégeket.

A Stílusos Vidéki Éttermiség rendezvényén idén az alma volt a főszereplő, ezt iktatták be kóstoló menüjükbe a jelenlévő séfek. Volt, aki a főételben, más az italban, megint más a desszertben szerepeltette ezt a tipikus magyar gyümölcsöt.

Az alma többféle szerepben tűnt fel

Fotó: Szindbád, az Utazó

Az őriszentpéteri Pajta petrezselymes almapezsgője ugyanolyan emlékezetes volt, mint az encsi Anyukám mondta BBQ mangalicája, ami mellé almaketchup dukált. A debreceni Ikon étterem az elő- és a főételbe, valamint a desszertbe is beépítette az almát.

A balatonszemesi Kistücsök a borjúmájat karamellizált almával és sült zellerpürével adta. Izgalmas párosítás volt a keszthelyi tokhal, zöldalmás káposztasalátával. A soproni Erhardt étterem standjánál hosszú sorok kígyóztak a finom ropogós kenyérért és lángosért, és népszerű volt  az almás somlói is.

Ha valaki résen volt,  kimcsihez ugyanúgy hozzájuthatott, mint pirított malacfülhöz vagy füstben sült báránylapockához.

Idén is sokan voltak kíváncsiak a magas szintű hazai gasztronómiára. A rendezvényen a legjobb, világot járt séfek rukkoltak ki izgalmas fogásaikkal.

A klasszikus magyar ételek újra gondolt változatai több standon szerepeltek – mint például a hosszúhetényi lecsó füstös pesztós kápiakrémmel, tojással vagy szalonna pörccel, vagy a Pannonia Gasztrohajó kolbászos csirkepaprikása.

A gasztronómiai élményeket ital- és termékújdonságok, szakmai beszélgetések és zenés blokkok egészítették ki

Fotó: SVÉT

A győri LaMaréda izgalmas küllemű Wonton véres kolbásza szilvával párosítva, különös színvilágával is hódított. Az almáspitét számtalan, izgalmas variációban lehetett megkóstolni.