Töretlenül nő a foglalások száma a Szallas.hu-nál

Forrás: turizmus.com

 2021. május 06. 14:11

Az átoltottság növekedésével párhuzamosan a foglalási kedv is nő a Szallas.hu-nál, amelynek friss közvélemény-kutatása szerint idén mindennél jobban felértékelődhet a szálláshely jelentősége.

A Szallas.hu statisztikái továbbra is igazolják, hogy az átoltottság növekedésével párhuzamosan a foglalási kedv is nő. „A pozitív hírek hatására folyamatos növekedést látunk a heti beérkező foglalási volumenben” – mondta Trepess Beatrix, a Szallas.hu közösségi média és PR-menedzsere.

De nemcsak az újranyitással és a védettséggel kapcsolatos pozitív hírek mozgatják a keresletet. „Az új kormányrendelet értelmében 2021. április 25-től 2021 végéig a SZÉP-kártya mindhárom zsebéről bármelyik szolgáltatást ki lehet fizetni, amely a kártya felhasználási körébe tartozik” – mondta Vargáné Jandrasits Ildikó, az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. vezérigazgatója.  Adataik szerint még 160 milliárd forintnyi összeg áll az OTP SZÉP-kártyások rendelkezésére, függetlenül attól, hogy melyik zseben van.

Az intézkedés népszerűnek bizonyul az utazni vágyók körében: a Szallas.hu platform tavaly októberben bevezetett online fizetési rendszerében a napokban új rekordot döntött a napi SZÉP-kártyás tranzakciók száma.

Április 6. óta meredeken ível felfelé a foglalások száma

Fotó: Szallas.hu

A COVID-19 után a szállásé a főszerep?

A Szallas.hu és a Nielsen 2020 márciusában végzett kvalitatív kutatása szerint az utazás megtervezésekor az inspirálódás, az úti cél kiválasztása, a programtervezés és a szálláskeresés fázisai sok esetben összemosódnak vagy éppen felcserélődnek. „Az egyik hozza magával a másikat, és ez mindenképp egy érzelmileg töltött, izgalmas állapot – ismertette a részleteket Trepess Beatrix. – Ez a szakasz az utazástervezésben egyfajta előutazás, amikor gondolatban végigjárjuk a majd megnézendő helyeket, programokat.” Ezért is okoz olyan nagy csalódást, ha egy várt élmény, esemény meghiúsul.

A Szallas.hu a napokban friss közvélemény-kutatást végzett, amely szerint a válaszadók kétharmada élte már át, hogy a programot lemondták. A szabotáló körülmények közül a rossz időjárás vezet, minden második kitöltő számításait húzta már keresztül. A hazánkban 2020 tavaszán berobbanó járvány is sokak utazását hiúsította meg. Valamilyen betegség miatt a résztvevők harmadának ment már füstbe a terve. Kifogásolható minőség minden tizedik esetben eredményezte a program végét. De okozott már galibát elromlott autó, elveszett útlevél, váratlan családi esemény vagy tragédia, esetleg üzemszünet vagy bezárás is. Olykor pedig rendkívüli események is adódhatnak.

Ekkor derül ki igazán, hogy a szállás mennyire fontos. A felmérés résztvevőinek 38 százaléka előre felkészül, hogy meghiúsuló program esetén is legyen mivel elütni az időt, minden második válaszadó pedig a helyszínen improvizál. A többség olyan felszereltségű szálláshelyet keres, ahol van lehetőség aktív időtöltésre rossz idő esetén is. „Nem véletlenül olyan népszerűek a saját jacuzzival, fürdődézsával vagy medencével, esetleg szaunával, terasszal rendelkező szálláshelyek” – mondta a PR-menedzser. Ebből az is következik, hogy hajlandóak vagyunk a magasabb árat is kifizetni, ha cserébe többet kapunk.

A medence vagy a wellnessrészleg sok szálláshelyfoglaló szemében alapkövetelmény

Fotó: 123rf

Feltaláljuk magunkat, ha füstbe ment a terv

Minden ötödik válaszadó szabadtéri program helyett rossz időjárás esetén olyan alternatívát keres, amit nem befolyásol a szeszélyes időjárás, például múzeumok, kiállítások után kutat. Minden tizedik válaszadó autós városnézéssel vagy autós kirándulással üti el az idejét. Vannak, akik kimondottan örülnek, ha a szálláson maradhatnak, mert nekik az ejtőzés sem jelent gondot. Az olvasás 6,4 százalékuknál, míg a társasjáték vagy kártya 5,4 százalékuknál opció.

A tökéletes nyaralás sokaknak a pihenésről, feltöltődésről, kikapcsolódásról és aktív időtöltésről szól. A szállásukat illetően csendes, tiszta, kényelmes alkalmatosságot keresnek. A saját medence vagy wellnessrészleg sokaknál alapkövetelmény.