Az ünnepek előtt ismét teaillat az Erzsébet téren

Forrás: turizmus.com

 2018. november 21. 11:58

November 25-én lesz a második A Tea Napja esemény, amelynek ismét az Erzsébet téri Akvárium Klub ad otthont.

Az egész napos rendezvény célja, hogy a hazai fogyasztókkal és a szakma szélesebb körével megismertessék a már itthon is elérhető csúcsminőségű teákat, és azok forgalmazóit. Újabb partnerek is, csatlakoztak az év elején indult rendezvénysorozathoz. Megint alkalom nyílik a kínai, japán, nepáli, ceyloni és indiai teák felfedezésére és kóstolgatására a belépő áráért.

Bár a világ egyik legkeresettebb és legizgalmasabb árucikke a tea, a fogyasztók többségéhez az alacsonyabb minőségű, filteres tömegtermékek jutnak el, pedig van miből választani típusok és származási helyek alapján már itthon is. Pár ismert, magas színvonalú kereskedelmi márka mellett olyan kereskedők és teaházak is megjelennek a vasárnapi programon, akik és amelyek közvetlenül Ázsiából vásárolják meg készleteiket.

A professzionális matcha készítéstől kezdve a tai chi bemutatóig

Fotó: turizmus.com

A kiállítók bemutatják a tea rendkívül sokszínű és ízgazdag világát, valamint azt, milyen különbségek vannak minőségben, feldolgozásban és fogyasztási szokásokban egyaránt.

Vasárnap délelőtt tizenegy órától este hétig rengeteget lehet tanulni is a teákról, hiszen a kiállítói standok mellett számos előadással, s bemutatókkal is készülnek a szervezők.

Szó lesz a termőterület jelentőségéről, a tea kémiájáról és szervezetünkre gyakorolt jótékony hatásairól, lesz japán teaművészeti bemutató, megismerhetjük az ősi puer teák világát, hallhatunk arról, milyen kalandos módon szerveződnek utazások és kapcsolatépítések azért, hogy a legjobb teák jussanak el hazánkba is, és megismerhetjük a nemrég indult Magyar Teaprojektet.

A standokon is programokra számíthatunk a professzionális matcha készítéstől kezdve a tai chi bemutatón át a tea+csokoládékóstolásig. Az angol stílusú teázás kedvelőit is teák és teás készletek, kiegészítők fogadják.

Akvárium Klub – Erzsébet tér, november 25., vasárnap 11:00-19:00

További részletek az esemény Facebook oldalán: https://www.facebook.com/events/331634114266953/