Bezár az egyiptomi képviselet Bécsben

Forrás: turizmus.com/Tourist Aurstia International

 2015. május 13. 10:28

Július 1-jével bezár az Egyiptomi Idegenforgalmi Hivatal bécsi irodája, az osztrák piacot a jövőben Németországból gondozzák. Az osztrák utaztatók csalódottságuknak adtak hangot.

A bécsi képviselet élére múlt év decemberében neveztek ki új igazgatót Mohamed Desouky személyében, így az osztrák utaztatókat meglepetésként érte az intézkedés híre. Az új képviseletvezető a hazai chartereztetőkkel is felvette a kapcsolatot az Utazás kiállításon és azt követően, illetve lapunknak adott interjújában a számok növekedéséről, impozáns  tervekről és a tour operatorokat segítő támogatásokról számolt be.

Az iroda bezárását Khaled Ramy új egyiptomi turisztikai miniszter rendelte el a turisztikai hivatalok újjászervezésének jegyében. Ramy jól ismeri az osztrák piacot, hiszen 1994 és 1999 között maga is a bécsi képviselet vezetője volt - írta a Tourist Austria International.

Az Osztrák Utazási Irodák Szövetsége (Österreichischer ReiseVerband, ÖRV) „sajnálattal és csodálkozva" vette tudomásul a hírt. Igaz, hogy Egyiptom sok osztrák vendéget veszített az elmúlt két évben, azonban az észak-afrikai ország továbbra is fontos desztináció Ausztria számára, a közepes távolságú úti célok listáján nyáron (Görögország, Törökország és Spanyolország után) a negyedik, télen (Spanyolország után) a második helyen áll. Josef Peterleithner ÖRV-elnök szerint a képviselet bezárása negatív üzenet egy fontos küldőországnak és azoknak a szolgáltatóknak, akik a nehéz időkben is kiálltak Egyiptom mellett.

Desouky az idei év elején még az osztrák forgalom örvendetes bővüléséről számolt be. Ezek szerint novemberben az egy évvel azelőttihez képest 55 százalékos növekedést regisztráltak, a decemberi foglalások pedig mintegy 50 százalékos emelkedést mutattak.