Budapest szállodaigazgatóinak mutatkozott be a BFTK

Forrás: turizmus.com

 2016. december 12. 13:24

Novemberben Budapest hivatalos turisztikai szervezete, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) stratégiai társult tagként belépett a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségébe. Ennek apropóján a BFTK évvégi találkozóra látta vendégül a budapesti szállodaigazgatókat.

A vendégeket december 12-én, a Vörösmarty téri Gourmet-házban Bán Teodóra, a BFTK ügyvezetője, Pap Mária turisztikai divízióvezető és Kovács Györgyi, a Budapest Card divízióvezetője fogadta – írja a BFTK közleményében.

Bán Teodóra köszöntőjében elmondta, a szállodaipar a budapesti turizmus legjelentősebb és leginkább látható szegmense. A BFTK természetesen ismeri a kereskedelmi szálláshelyi statisztikákat, de szeretné megismerni a számok mögött az embereket is.

 

A Vörösmarty téren, a BFTK szervezésében megvalósuló karácsonyi vásár forgatagában a szállodaigazgatók testközelből is megtapasztalhatják a város adventi pezsgését. A megjelent 30 magyar és külföldi (expat) szállodaigazgató előtt Kovács Györgyi prezentációban mutatta be a BFTK tevékenységét, valamint a hivatalos városkártya-család előnyeit és értékesítési lehetőségeit a szállodák számára.

Az MSZÉSZ nevében Niklai Ákos elnök és Kollin Gergely régióvezető köszöntötte a megjelenteket, és értékelték a nemrég megkötött BFTK–MSZÉSZ-megállapodást, amelyet a két szervezet a szállodaszövetség bükfürdői közgyűlésén írt alá. A tervezett együttműködési területek a Budapest brand építése, a készülő stratégia kialakítása, annak sikeres implementálása.

Budapesten mintegy 20 ezer szállodai szoba van, és ezek 64 százaléka minősített a HSU nemzeti védjegyrendszer szerint. A szállodák megismételték tavalyi magas foglaltságukat, átlagáruk 6 százalékkal emelkedett. Ismereteink szerint jelenleg 18 szálloda van előkészítés alatt. A következő hónapokra és a jövő évre jók az előrejelzések, különösen a vizes vb, a senior úszó-világbajnokság, a Formula–1,valamint a Sziget fesztivál nyári eseményeire.

Kapcsolódó cikkek

Smart City – ügyes BFTK

2016. október 20.