Dúsgazdag román testvérpáré lett a Garda-tavi luxusszálloda

Szerző: Irházi János

Forrás: turizmus.com

 2023. május 25. 17:28

A Forbes magazin leggazdagabb romániaiak listája élén álló Pavăl testvérpár vásárolta meg a Garda-tó partján lévő Grand Hotel Gardone luxusszállodát.

A Pavăl Holding és az Apex Alliance közleményben hozta nyilvánosságra, hogy lezárultak az adásvételi tárgyalások, amelyek eredményeként megvásárolták a Garda-tó partján található, 1884-ben épült Grand Hotel Gardone luxusszállodát. A vételár titkos, az viszont nem, hogy júniusban, a nyári szezon kezdetén megnyitják a hotelt, de nagyjából csak egy fél esztendőre, mert 2024 januárjától átfogó felújítás kezdődik, amelyre az új tulajdonosok 45 millió eurót költenek és ígérik, hogy megőrzik a szálloda már megszokott eleganciáját, stílusát. A munkálatok 2026 tavaszáig tartanak, és ekkor egy nemzetközi szállodamárkához csatlakozva – ennek nevét még nem árulták el –, ötcsillagos prémium hotel nyílik.

A 167 szobás szállodában az eltelt bő egy évszázad alatt rengeteg híresség lakott, mint például Winston Churchill, Gabriele d'Anunzio, vagy William Somerset Maugham, hogy csak néhányukat említsük.

2024-től átfogó felújítás kezdődik a Grand Hotel Gardone-ban

Fotó: Grand Hotel Gardone Riviera / Facebook

 

Katrina Pavăl, a holding alelnöke szerint olyan belföldi és külföldi vendégeket várnak, akik a természeti szépség ötvöződését keresik a kulturális gazdagsággal és a kiváló kiszolgálással.Dragoş és Adrian Pavălnak ez a második szállodaipari beruházása Olaszországban, jelenleg még tart a Hampton by Hilton hotel építése Velencében.A Forbes magazin 2022 novemberében kiadott, leggazdagabb romániaiak listáján 2,5 milliárd eurót meghaladó vagyonnal áll a testvérpár, akik a gazdagságot az országos hálózattal rendelkező, közismert, piacvezető Dedeman barkácsáruház-lánccal alapozták meg, de mára már ingatlanbefektetésekkel is bővítették a porfóliójukat.