Elkészült a Danubius családbarát fejlesztése Bükfürdőn

 2013. július 31. 10:18

Amíg a szülők pihennek, a gyerekek korosztálytól függően próbálhatják ki a játszótermet, a játszóteret, a medencéket, az animátorok kínálta programokat, a bowlingot vagy épp a szórakoztató elektronikai berendezéseket Bükfürdőn, ráadásul all inclusive csomagban.

Július 15-én zárult le a Danubius Health Spa Resort Bük családbarát fejlesztése, amelynek keretében a szálloda épületegyüttese új, gyermek medenceteret és felnőtt pihenőrészt kínáló épületszárnnyal bővült, így minden korosztály gondtalanul élvezheti az all inclusive pihenést.

false

A közel 30 éve, klasszikus gyógyszállodaként megnyílt, ám immár élménymedencével és szaunavilággal gazdagított hotelben az elmúlt években érezhetően megnőtt az igény a több generációs vendégkör minőségi kiszolgálására. A családbarát fejlesztés első lépéseként a DHSR Bük 2012. november 1-jétől all inclusive szállodaként működik és folyamatos gasztronómiai ellátást biztosít reggeltől estig, több helyszínen, párját ritkítóan gazdag minőségi étel és ital kínálattal.

Szinte az all inclusive bevezetésével egy időben indult el a családbarát fejlesztési projekt. A korábbi kerti pavilon áthelyezésével, a szálloda gyönyörű és tágas saját parkjában a gyermek élményfürdő közelében gyermekjátszóteret alakítottak ki és minigolf pályát is létesítettek. A faszerkezetű kerti pavilon felújítva és vizesblokkal kiegészítve nyerte el méltó helyét és találta meg funkcióját a szállodai kert épülettől távolabb eső zöld területein.

A földszinten berendezett új sóbarlang és az új helyre költöztetett elektroterápiás kezelő helyiségek harmonikusan illeszkednek a szálloda spa egységeihez.

A családbarát szolgáltatásfejlesztés nemcsak külső, de belső tereket is érintett A szálloda -1 szintjén, a korábbi Viking éjszakai bár és Wasa söröző egységek átalakítása nyomán gyermek és kamasz játéktermek készültek 193 m2 területen, sőt a bowling pályák is új köntösbe öltöztek.

A legapróbb gyermekek számára az 1. emelet egyik korábbi rendezvénytermét (69 m2) varázsolták gyermekbarát játszószobává, míg ugyanitt új 86 m2-es rendezvényterem kialakítására is lehetőség nyílott az irodák földszintre, a recepció mögötti területre történő átköltöztetésével.

A DHSR Bükben azonban nem csupán az ellátás all-inclusive, hanem az ár tartalmazza a házon belüli sportolási és szórakozási lehetőségeket, az animációs programokat is. A családbarát fejlesztések következő lépéseként a Danubius három all-inclusive szállodájában az animációs programok is megújulnak, várhatóan jövő nyárra.

A 2012. októberében indult fejlesztési projekt az Új Széchenyi terv keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával 108 227 625 Ft támogatással létesült.