Energiapozitív hotel nyílik Norvégiában

Forrás: Szeretlekmagyarorszag.hu

 2019. december 18. 11:40

2022-ben nyílik Norvégiában a világ első energiapozitív szállodája, ahonnan a lakók az északi fény látványát is élvezhetik.

Norvégiában épül a világ első energiapozitív szállodája, amely a tervek ellenére egy évvel később, 2022-ben nyílik majd meg.

A Svart névre keresztelt hotelt nem lesz túl egyszerű elérni: a norvég sarkkörön található, a Holandsfjorden tó partján, a Svartiser gleccser lábánál.

Bár elsőre furcsán hangzik, hogy egy ilyen tiszta és érintetlen helyre minek kell turistákat csábítani, a Svart élen fog járni abban, hogy a lehető legkisebb ökológiai lábnyoma legyen – írja a Mirrorra hivatkozva a Szeretlekmagyarorszag.hu.

Ez lesz ugyanis a világ első energiapozitív hotele, amely 85 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt, mint egy átlagos hotel, ráadásul az energiát maga állítja elő.

A hotelt ugyanaz a dizájnercsapat tervezi, akik a norvég víz alatti éttermet is megálmodták. A Snøhetta csapat különösen figyelt arra, hogy autentikus legyen az építmény: a hotel jellegzetes kör alakját például a helyi halászok házai ihlették. Persze egy halászkunyhónál sokkal modernebb és komfortosabb szállás lesz: a 99 szoba és a több mint 1000 négyzetméteres spa minden földi jóval el lesz látva.

Az ide látogatók számtalan szabadidőst tevékenység közül választhatnak: mehetnek mászni a gleccserre, vagy jógázhatnak az északi fény alatt.