Bíró Lajos éttermet nyitott a Fény utcai piacon

Forrás: turizmus.com

 2020. december 16. 12:20

Bíró Lajos egy már bevált koncepcióval, mégis sok újdonsággal érkezett a Fény utcai piacra, amely egyre több gasztronómiai helyszínnek ad otthont.

A Bocuse d'Or Akadémia egykori elnöke szinte minden éttermi műfajban működtet sikeres egységeket: pesti bisztró, vidéki és budai vendéglő, streetfood büfé. Nem szokott tévedni. Ha ő belevág valamibe, az általában sikerre van ítélve – részben a jó helyszínválasztás miatt.

„A Széll Kálmán tér környéke közlekedés szempontjából is a főváros egyik legszerencsésebb lokációja. Ráadásul van itt egy olyan piac, ahol – ellentétben a többi budai piaccal – nem hat idegennek a magas minőségű streetfood. Felvágottakban, sajtokban, kávéban például már eddig is megvolt az a szint a piacon, amit mi is képviselünk az ételeinkkel" – indokolja Bíró Lajos közleményében, hogy miért a Fény utcai piacot választotta az új Buja Disznó helyszínéül.

Immár Budán is elérhető az ikonikus rántott hús

Fotó: Buja Disznó

Az étterem december 12-től várja a látogatókat.

 

Rántott hús és más disznóságok

Bíró szerint ez az étterem is 80 százalékban a rántott húsra épül, ahogy korábbi helyszínén, a Hold utcai piacon tette, de a Séf utcájának jellegzetességei is felfedezhetők lesznek.

Így a rántott hús mellé bejön a kínálatba a rántott csirkecomb és rántott kacsamáj, de állandó étel lesz a pirított sertésmáj és a sült kolbász is.

Minden hétre készülnek majd egy főzelékkel, amelyet keddtől csütörtökig lehet majd kipróbálni, hogy aztán péntekenként főszerepbe kerülhessen a klasszikus sólet.

Péntekenként sóletet is kínál majd az étterem

Fotó: Buja Disznó

Az új étteremnyitásnak a vietnámi nemzeti étel, a pho leves rajongói is örülhetnek, mert a Buja disznóban biztosan lesz néhanapján a tiroli májgombóccal kombinált változat.

A szombat mindig egy különleges reggelivel fog indulni, olyan ínycsiklandó kombinációkat vonultatva fel, mint a bundás kenyér spenóttal és rákkal.

A szombatok folytatása is izgalmas lesz, mert az egyik héten tudunk majd borjúmájat, a másik héten borjúlábat enni, havonta kétszer pedig számíthatunk egy pop up jellegű, nem mindennapi fogásra, ilyen például a rákkal készülő steak.

A járvány alatt kénytelen volt a Buja Disznó stábja beletanulni a kiszállításba, és a karantén végeztével is megtartották ezt a szolgáltatásukat, így hamarosan a budaiaknak is lesz lehetőségük, hogy ezeket a fogásokat házhoz rendeljék. (Ez alól kivétel a hétfő, amikor a piac ugyan üzemel, de a Buja Disznó pihenőnapot tart.)

A Fény utcai piac eddig is helyet adott izgalmas gasztronómiai pontoknak – számos lehetőség várja a nemcsak vásárolni betérőket, de azokat is, akik étkezni szeretnének. Az elmúlt 22 évben közel 33 millióan keresték fel, a csaknem 20 ezer négyzetméteren több mint 100 üzlet és vendéglátóegység várja az ide látogatókat.

Kapcsolódó cikkek