Hamarosan kezdődik a Bocuse d'Or szakácsverseny magyar selejtezője

Forrás: turizmus.com

 2015. december 08. 20:52

Sorsdöntő nap lesz 2015. december 13. annak a 11 szakácsnak, akiket pályázatuk alapján a zsűri alkalmasnak talált a Bocused'Or magyarországi döntőjének selejtezőjére.

A decemberi elődöntő egyben a verseny legnagyobb rostáját is jelenti, hiszen a 11 induló közül 4 – maximum 6 versenyző juthat tovább a magyarországi döntőbe, s képviselheti adott esetben Magyarországot a 2016. május 10–11-én Budapesten megrendezésre kerülő Bocused'Or Europe 2016 szakácsversenyen.

Az idei elődöntő témája egy hal és egy vad étel elkészítése lesz, amit a versenyzők október 30-án tudhattak meg, így szűk hat hét állt rendelkezésükre, hogy e tematika, valamint a szervezők által biztosított fő alapanyagok alapján kidolgozzák a szabályzat szerint 5+1 adagban tálalt versenyfogásokat, aminek elkészítésére a helyszínen 3 óra 45 perc áll majd rendelkezésükre. A végső ételsor összeállítása során a versenyzőknek törekedniük kell arra, hogy olyan ételeket készítsenek, amelyek akár nemzetközi szinten, a világ jobb bisztróiban és éttermeiben is megállnák a helyüket és emellett legyenek szezonálisak, harmonikusak, ugyanakkor figyelemfelkeltők vagy akár szórakoztatóak is.

A verseny során külön konyhai zsűri pontozza a racionális anyagfelhasználást, a tisztaságot és higiéniát, míg az ételek prezentálásáról és ízérőlaz 5-5 főből álló hal- és húsételeket kóstoló zsűri dönt.

Az elődöntő során a séfek egyéni, a februári döntőn azonban már páros versenyzőként indulnak, az utóbbi esetben commis-jukkal (segéd) alkotnak majd egy csapatot. A vasárnapi verseny nézői között találkozhatunk majd az ifjúsági verseny első 6 helyezettjével, illetve további néhány ígéretes szakácstanulóval is, akik potenciális tagjai lehetnek a Bocused'Or Europemagyar csapatának ahazai döntőn győztes szakács, valamint a csapatkapitány, a promóciós menedzser és a tréner oldalán.

A selejtező verseny névsora:

Domján Richárd

Mizsei János

Szabó László

Kovács Attila

Katona András

Sipos András

Sándor Rodrigo

Győrffy Árpád

Molnár Péter

Pohner Ádám

Volenter István