HotelHero: 9 tonna ruha gyűlt össze a rászorulóknak

Forrás: turizmus.com

 2020. december 11. 13:58

HotelHero újra: országszerte összefogtak a szállodások és közel 9 tonna ruhát gyűjtöttek össze a rászorulóknak. Az adományok a Magyar Vöröskereszt kollégáinak szakértő segítségével jutnak el azokhoz, akiknek a legnagyobb szükségük van a támogatásra.

Társadalmi felelősségvállalásra talán akkor van a legnagyobb szükség, amikor nem megy jól a gazdaság. Sok esetben, ez az elkötelezettség benne van a cégek "DNS-ében" és olyankor sem felejtődik el, amikor nehezebb idők járnak. A turizmus ágazat szereplői, így azon belül is a szállodák, a járvány legelső és egyben legnagyobb gazdasági veszteseivé váltak.

Ebben a kilátástalannak mondható környezetben indult el 2020 nyarán HotelHero néven a szállodák jótékonysági kezdeményezése. Az összefogás alapítói arra vállalkoztak, hogy szabadidejükkel, szervezőkészségükkel, munkájukkal segítenek jó ügyeket – közösen, összefogva.

A HotelHero kezdeményezés mögé nem sokkal ezután a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége is felsorakozott: egy külön CSR szekció megalakításával köteleződött el a jó ügyek mellett.

Anek Dóra és Kollin Gergely a budapesti gyűjtőpontként szolgáló Mercure Hotel Korona szállodában adta át a budapestiek által összegyűjtött közel 2000 kg adományt a Vöröskereszt munkatársainak

Fotó: HotelHero

Az első őszi HotelHero megmozdulás (a Veni Vidi Vici Alapítvány támogatása- iskolatakarítás) sikerén felbuzdulva, a szállodák CSR közössége november elején egy országos szintű akciót hirdetett:

A cél minél több jó minőségű meleg téli ruha összegyűjtése volt. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének 7 régiójában összesen 20 adománygyűjtő pontot alakítottak ki fővárosi és vidéki szállodákban – tájékoztatott az MSZÉSZ CSR-szekciója.

Anek Dóra, a HotelHero projekt vezetője és az MSZÉSZ régiós vezetők koordinációja mellett, a gyűjtőpont szerepére önkéntesen jelentkező szállodák éppen az üzletágukat nagyon érzékenyen érintő megszorító intézkedések közepette indították be az országos adománygyűjtést. Azok az energiák, amelyek szebb napokon a vendégek kiszolgálására fókuszálnak, most arra összpontosultak, hogy azokon segítsenek, akik még náluk is nehezebb helyzetben vannak.

Az összefogás nem állt meg a szállodák küszöbén, már nem kizárólag saját kollégákat, hanem partnereket, beszállítókat, üzleti ügyfeleket, sőt több helyen egész városnyi közösségeket sikerült mozgósítani Sárvártól Balatonfüredig, Egertől Bükfürdőig – hogy csak a legeredményesebb városokat említsük a 20 gyűjtőpont közül.

Az országos gyűjtés során közel 9000 kg őszi-téli ruha gyűlt össze, amely a Magyar Vöröskereszt munkatársainak, önkénteseinek közreműködésével jut el a rászorulókhoz, még az ünnepek előtt.

A HotelHero országos jótékonysági akciójának hivatalos lezárásaként december 10-én Anek Dóra a HotelHero projekt és az MSZÉSZ CSR-szekciójának vezetője, valamint Kollin Gergely az MSZÉSZ budapesti régiójának vezetője a budapesti gyűjtőpontként szolgáló Mercure Hotel Korona szállodában adta át a budapesti szállodák által összegyűjtött közel 2000 kg adományt a Magyar Vöröskereszt munkatársainak.  A helyszínen Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója köszönetét fejezte ki a szállodások támogatásáért.

Az MSZÉSZ hét régiójában összesen 20 adománygyűjtő pontot alakítottak ki

Fotó: HotelHero

Az akció főszervezője, Anek Dóra ezúton is szeretne köszönetet mondani a Magyar Vöröskereszt kollégáinak, hogy az első pillanattól az utolsóig egy összehangolt gépezetként álltak az kezdeményezés mellett.

Az akció sikeréért köszönet illeti a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének régióvezetőit, akik mozgósították a körzetükbe tartozó szállodásokat. Köszönet a 20 szállodának, akik a legnehezebb körülmények között is vállalták a gyűjtőpontok szerepét és a kapcsolathálójukat működésbe hozva 9 tonnányi segítség összegyűjtését tették lehetővé, és nem utolsósorban köszönet mindenkinek, aki a felhívás hatására a gardróbját felforgatta – írták közleményükben.

A közösség nem áll le a munkával, továbbiakban is keresik azokat a jó ügyeket, amelyeket felkarolhatnak, és azokat a kollégákat, akik szívesen állnak segítőként a HotelHero mellé.