Kampány a mangalicafogyasztásért

Szerző: Szikora Katalin

Forrás: turizmus.com

 2019. március 26. 14:05

A mangalicahús fogyasztását kívánja ösztönözni az a tavaszi kampány, amit az Agrármarketing Centrum, az Agrárminisztérium és a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete közösen szervez.

Tóth Péter

Fotó: turizmus.com

Erről tartottak sajtótájékoztatót március 26-án a Príma – Mágnáskert Csemegében. A tájékoztatón Giczi Gergely, az Agrármarketing Centrum ügyvezető-helyettese arról beszélt, hogy a 90-es években a kihalás szélére került a mangalica, mára viszont stabil, 60-70 ezres az állomány, ami dinamikusan növekszik.

A két hete elkezdődött sertéshúskampány részeként külön fókuszálnak a mangalicára, hogy a belőle készült termékeket ne csak a világ topéttermeiben fogyasszák, hanem itthon is.

A kampány keretében kilenc városban, egy hazai üzletláncban és egy áruházláncban kóstoltatnak, valamint a gasztronómiának promóciós videókat készítettek, amelyeket az AMC honlapján és Facebook-oldalán lehet megtekinteni.

Tóth Péter, a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének elnöke elmondta, hogy az őshonos zsírsertés a gazdák kitartásának és az állami támogatásnak köszönhetően mára ismét köztudatban van. Különleges minőségét a termékek ellenőrzését garantáló dokumentummal, nyomon követhetőséggel is védik.

 

Kapcsolódó cikkek