Két díjat is elnyert a Matild Palace az idei Gold Key Awardson

Forrás: turizmus.com

 2021. december 16. 16:51

A „Legjobb Luxusszálloda" és a „Legjobb Luxus Vendégszoba" kategória díját is elnyerte a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest a rangos nemzetközi versenyen.

November 15-én a New York-i Gold Key Awards gálán hirdették ki a rangos Gold Key Awards for Excellence in Hospitality Design verseny nyerteseit. A győzteseket a vendéglátóipar vezetőiből álló magas rangú zsűri, az üzemeltetési, dizájn, fejlesztési és befektetési területeken dolgozó szakembergárda választotta ki. A 41 éves múltra visszatekintő verseny díjátadó ünnepségén a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest kapta meg az év „Legjobb Luxus Szállodája" és „Legjobb Luxus Vendégszobája" kategóriák díját. A Marriott International portfóliójába tartozó Matild Palace Hotel 2021 nyarán debütált Budapest újjászületett ikonikus épületében, a Matild Palotában. A szálloda vendégei 111 elegánsan berendezett signature szoba és 19 fejedelmi lakosztály közül választhatnak, amelyek többsége gyönyörű kilátást biztosít Budapest városára. A szobák mindegyike a hercegné érdeklődési köréből, életstílusából és a 20. század eleji Budapestből merített ihletet, így a palota belső dizájnja és terei hűek maradhattak a páratlan épület történelmi örökségéhez.

A Matild Palace Hotel 2021 nyarán debütált a Matild Palota épületében

Fotó: Matild Palota

Az UNESCO világörökség részét képező Matild Palota öt éven át tartó, minden részletre kiterjedő átalakuláson esett át, amelyet az MKV Design alapítója, Maria Vafiadis díjnyertes tervező, valamint Dajka Péter és Puhl Antal helyi építészek álmodtak meg.

A versenyben egy másik magyarországi szálloda, a tatai Platán Tata Mirror Spa is döntőbe jutott a „Legjobb Speciális Dizájn” kategóriában. A szállodát a Varrodesign Kft. tervezte.