Megvan az MSZÉSZ termékinnovációs versenyének győztese

Forrás: turizmus.com

 2021. július 14. 18:25

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége szerdai közgyűlésén a 2020-as termékinnovációs pályázat eredménye is kiderült. A korábbi felhívásra 15 pályázó jelentkezett, akik közül a négy legjobb a plénum előtt is bemutathatta újítását. A nyertesről helyszíni szavazással döntöttek a résztevők.

A Billerbeck Budapest Kft. képviseletében Szendrei István kereskedelmi igazgató a társaság környezetvédelmi intézkedéseit ismertette, amelyet mind a paplanok, párnák, mind a matracgyártás során alkalmaznak. A Zero Pur matractermékcsaládja már egyáltalán nem tartalmaz toxikus poliuretánt – hangsúlyozta.

A Bonomi üzenetküldő szolgáltatásával kapcsolatban Dencs Gábor alapító-ügyvezető elmondta, hogy a 2.0-ás verzió akár már egy nap alatt beindítható, nem igényel technikai ismereteket, és hamarosan éttermek és fürdők számára elérhető lesz. A szálláshely 6+ támogatott csatornán – például Messenger, Viber, Whatsapp, Webchat, illetve Instagram (hamarosan) – tud a nap 24 órájában kommunikálni a vendéggel a Bonomi Asszisztens segítségével.

Flesch Tamás MSZÉSZ-elnök, Sárvári-Deák Zsófia MSZÉSZ-főtitkár és Dencs Gábor, a Bonomi ügyvezetője

Fotó: Csárdás Ferenc

Az Everguest alapító-ügyvezetője, Belán Miklós beszédében azt emelte ki, hogy a szállodák túléléséhez bevételre van szükség, amelyet a bevételek optimalizálása, a profi reputációmenedzsment és a megfelelő online megjelenés kombinációjával lehet elérni. Ebben nyújtanak segítséget az Everguest megoldásai.

Az Omikron Informatikai Kft. kereskedelmi vezetője, Kalló Imre a Sensoo beléptető és room menedzsment rendszer tulajdonságait mutatta be. Hangsúlyozta, hogy a rendszer teljes mértékben online módon szabályozható.

A négy pályázó közül a helyszínen szavazgattak a közgyűlés résztvevői, végül szoros versenyben a Bonomi nyerte a 2020-as termékinnovációs díjat.

A termékinnovációs versenyt a társult tagok számára hirdette meg a szállodaszövetség.

 

Társult tagok ülése

A szerdai tisztújító közgyűlésen a társult tagok szekciójában is tisztújítás történt. A tagok újfent bizalmat szavaztak Takács Ferencnek, az Assur Kft. ügyvezetőjének, az eddigi szekcióvezetőnek és Vig Bencének, a Progast Kft. ügyvezetőjének, az eddigi szekcióvezető-helyettesnek.

Takács Ferenc az ülésen a társult tagok számának növekedéséről számolt be: 2019-ben 112-en, 2020-ban 125-en voltak, idén pedig már 132 cég az MSZÉSZ társult tagja, még úgy is, hogy közben 10 cég kilépett. A szekcióvezető egyeztetést kezdeményezett az új elnökséggel annak érdekében, hogy a Covid okozta nehéz gazdasági helyzetben hogyan tudnák a rendes és a társult tagok kölcsönösen segíteni egymást.