Kortárs művészet a Városligeti tavon

 2014. augusztus 14. 17:29

Nagy érdeklődés övezi a Művészet a tavon projektet, amelynek lényege, hogy a Városligeti tavon történő csónakázás közben műalkotásokat nézegethetünk.

A 800 négyzetméternyi stégen hűsölhetünk majd – főleg, ha elmúlnak a zivataros napok - a közép-európai, arab és magyar képzőművészek munkái között. Esténként irodalmi beszélgetéseket és koncerteket lehet hallgatni, egészen augusztus 20-ig a műjégpálya szomszédságában.

Az Art Moments Central European Visual Art Festival (AMS) 2014-ben már hetedik alkalommal várja látogatóit. Az összművészeti fesztivál célja az, hogy közelebb hozza a kortárs művészetet a hazai és külföldi közönséghez, valamint, hogy bemutatkozási és megmutatkozási lehetőséget biztosítson a feltörekvő és a már ismert hazai alkotók számára.

Az Art Moments kiemeli a kortárs képzőművészetet a megszokott múzeumi, galériás környezetből, ezáltal jóval szélesebb közönséget tud megszólítani idén három helyszínen: Budapesten, Debrecenben és Pécsett.

Az idei programok a „melting pot" (olvasztótégely) tematika köré szerveződnek, a „teret adni, teret hagyni" mottó jegyében. Számtalan irodalmi és képzőművészeti tárlat várja a látogatókat, e tematika jegyében. Hétvégén a Szépművészeti Múzeum múzeumpedagógiai csapata indít workshopot, az Új Művészet standja művészeti kiadványokkal, a Wonderlab designvásár egyedi tervezésű termékekkel várja a látogatókat.

Az Art Momentsre érkezők karszalagjukkal 50% kedvezménnyel tekinthetik meg a Műcsarnok aktuális tárlatát. A zárónapon a Budapest Baragoló indít interaktív városismereti versenyt amelynek keretében a játékosok a Városligetet és a terület közvetlen környezetét ismerhetik meg.