Még mindig sok a szabálytalanság a fővárosi bulinegyedben

Forrás: MTI

 2019. július 24. 12:20

Az ellenőrök az esetek több mint felében találtak szabálytalanságot. Gyakori a zárjegy nélküli alkoholtermékek forgalmazása vagy a gyengébb minőségű italok áttöltése prémium kategóriás üvegbe.

A szabálytalanságok mellett az is megfigyelhető volt, hogy az „adótraffipaxon előzetesen meghirdetett ellenőrzés hetében” a bejelentett alkalmi munkavállalók száma 230-cal, míg a kiadott nyugták száma csaknem 20 ezerrel nőtt. Azok az üzletek, amelyek „technikai üzemszünet” miatt az ellenőrzés hetében zárva voltak, a jövőben számíthatnak a NAV kiemelt figyelmére – írta a hatóság.

Az akcióban részt vevő végrehajtók szinte minden alkalommal termékeket foglaltak le, egy 15 millió forintos tartozás miatt pedig eszközöket és készpénzt is. Az érintett gazdálkodók 10 millió forintos bírságra számíthatnak.

Sokan próbálnak trükközni a bulinegyedben

Fotó: pixabay.com

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának közleménye szerint a NAV, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, valamint a VI. és VII. kerületi önkormányzat szakemberei belvárosi szórakozóhelyeken és üzletekben tartottak ellenőrzést.

Az ellenőrzés célja a jövedéki szabályok betartásának ellenőrzése, a számla- és nyugtaadás nélküli áruforgalom visszaszorítása, a fekete foglalkoztatás megelőzése, a végrehajtható tartozások beszedése és az élelmiszer-biztonsági szempontok vizsgálata volt.

A túlturistásodott bulinegyedről és a buliturizmusról itt írtunk.