Miért válaszd a KVIK-et?

Forrás: turizmus.com

 2019. november 10. 18:19

A címben feltett kérdésre is választ kaptak az érdeklődő középiskolás diákok, akiket szabadulószoba, gondolattérkép, játékos tesztek és térképfeladványok is vártak a BGE KVIK bemutatkozó születésnapi partiján.

A Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara (BGE KVIK) 50 éves jubileumi rendezvénysorozatának részeként rendhagyó születésnapi partira invitálta a turizmus–vendéglátás szakma iránt érdeklődő középiskolásokat és tanáraikat.

Dr. Lugasi Andrea dékán köszöntője után a KVIK hallgatói személyes élményeik alapján mutatták be a turizmus–vendéglátás, a kereskedelem és marketing, illetve a közösségszervezés alapszakokat, majd egy játékos kvízzel rögtön tesztelték is a hallgatóság figyelmét.

Az érdeklődő fiatalok bepillantást nyerhettek a turizmus-vendéglátás világába

Fotó: BGE KVIK

Ezután indultak az egész napos interaktív programok, amelyeken a fiatalok szórakoztató formában, forgószínpadszerűen, hét állomáson keresztül kaphattak bepillantást a kereskedelem, a közgazdaság, az üzleti elemzések, a turizmus, a gazdasági szaknyelvek és a vendéglátás 21. századi világába.

Közben a középiskolásoknak meghirdetett BEKVIKER esettanulmányi versenyre is felhívták a diákok figyelmét: a BGE KVIK most induló, többfordulós megmérettetésén az üzleti élet iránt érdeklődő csapatok mérhetik össze problémamegoldó képességüket és kreativitásukat.

A három idősávban, párhuzamosan zajló programok között sikeres szakmai életutakat is megismerhetett a hallgatóság. Elsőként Flesch Tamás, a KVIK egykori diákja, a Continental Group tulajdonosa és vezetője, a Magyar Szállodaszövetség elnöke osztotta meg karriertörténetét és szakmai filozófiáját a hallgatósággal, majd Erdős Ákos, a Hello Event rendezvényszervező és BTL ügynökség, valamint a Larus Rendezvényközpont tulajdonosa adott ízelítőt abból, hogy manapság milyen kihívásoknak kell megfelelniük a sikeres ügynökségeknek.

Rendhagyó születésnapi partin mutatkozott be a pályaválasztás előtt álló diákoknak a BGE KVIK

Fotó: BGE KVIK

A jó hangulatú, kedvcsináló születésnapi parti tanúbizonysága szerint a továbbtanulás előtt álló diákoknak nem csupán azért érdemes a BGE KVIK-et, vagyis a turizmus–vendéglátás szakma vezető képzőhelyét választaniuk, mert a gyakorlatorientált egyetemen magas szintű, piacképes tudáshoz juthatnak, hanem azért is, mert itt mozgalmas diákélet zajlik, és az oktatók is mindent megtesznek azért, hogy a KVIK közössége valóban egy nagy „családot" alkosson.