Minden közvetlen foglalás után fát ültet egy visegrádi szálloda

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 31. 15:28

Magyarországon egyedülálló kezdeményezésbe fogott a visegrádi Royal Club Hotel. A szálloda 2020 szeptemberétől minden közvetlen foglalás után egy új fát ültet el. Számításaik szerint ezzel évente 5000 körüli új fa telepítését segíthetik majd elő.

A kezdeményezéssel a szálloda vezetősége azokhoz a szakértőkhöz csatlakozik, akik úgy vélik, az ökológiai válság kezelésének kulcseleme a faültetés.

„Fontos, hogy a koronavírus idején se feledkezzünk meg környezetünkről. Az ökológiai válság kezelésének egyik kulcseleme lehet a faültetés a világ bármely pontján, ehhez szeretnénk csatlakozni, ezt szeretnénk támogatni, ezért döntöttünk úgy, hogy minden közvetlen foglalás után egy nemzetközi alapítvánnyal együttműködve ültetünk egy fát" – mondta Belán Miklós szállodaigazgató.

Gyakorlatban a vendégeknek ezzel semmilyen teendőjük nem lesz és a korábban megszokott árazás sem változik – tájékoztatták szerkesztőségünket. A szálloda szerződést kötött a One Tree Planted nevű nonprofit szervezettel, amely a világ egész területén ültet fákat, jellemzően azokban a térségekben, ahol a legnagyobb szükség van rájuk, például Ausztráliában vagy az Amazonas-medence esőerdeiben.

A visegrádi szálloda legutóbb az évi 5000 fát jelentő akciójuk első, szimbolikus lépéseként ültetett egy fát

Fotó: Royal Club Hotel

A szálloda azonban nem csak ezért „zöld": már évek óta napkollektorokat használnak a víz melegítésére, utólag szelektálják a hulladékot, víztakarékosak a csaptelepek, természetes alapanyagú tisztítószerekkel takarítanak, illetve az újrahasznosítható anyagokból készült termékeket részesítik előnyben. A környezetbarát üzemeltetésért négy éve tartják a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége által adományozott Zöld Szálloda címet – tudatták közleményükben.

Kapcsolódó cikkek