MSZÉSZ: A védettek mehessenek étterembe, szállodába

Forrás: MTI

 2021. február 19. 14:23

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) szeretné elérni, hogy azok, akik védettek a vírussal szemben, mehessenek étterembe, szállodába – mondta a szövetség elnöke.

Flesch Tamás hozzátette: nagyon pozitív lenne, ha fokozatosan elkezdhetnének megnyitni a vendéglátóhelyek és a hotelek.

Látható, hogy a magyarok már a húsvéti, áprilisi, és az azt követő időszakokra elkezdtek szállást foglalni a belföldi szállodákba – hangsúlyozta a szakember a távirati irodának.

A szövetség nagyon örülne, ha a kormány megvizsgálná annak lehetőségét, hogy a beoltottak és a betegségből felgyógyultak, azaz a fertőzéstől védettek, hogyan mehessenek szállodába és étterembe – emelte ki.

Nagyon pozitív lenne, ha fokozatosan elkezdhetnének megnyitni a vendéglátóhelyek és a hotelek – véli az MSZÉSZ elnöke

Fotó: 123rf.com

Az MSZÉSZ elnöke kitért arra is, hogy a nyitás ideje az egyes helyeken attól is függ, ki hány dolgozót tartott meg.

Ha megkapják a kedvező választ a nyitásra, azt követően az elnök szerint a legtöbb helyen két hét alatt meg is történhetne az.

A magyarországi szállodáknál azonban mindenképpen fokozatos nyitásra számít Flesch Tamás, mert a budapesti hotelek még biztosan nem számolhatnak külföldi vendégekkel, miközben a vidékiek elkezdhetnének dolgozni és bevételt termelni, ha kiszolgálhatnák a védett vendégeket.

Amint arról pénteken beszámoltunk, az újraindításról szóló nemzeti konzultáció hét kérdése közül az egyik kifejezetten a szállodák, éttermek nyitására vonatkozik.