Online konzultáció: kérdések a vendéglátás nyitásáról, a külföldiek beutazásáról

Forrás: turizmus.com

 2021. február 18. 09:23

Elindult az újraindításról szóló konzultáció, a kérdőívet a vakcinainfo.gov.hu oldalon lehet kitölteni. Hét kérdésre lehet válaszolni, többek között a védettségi igazolvánnyal, az éttermek és szállodák újraindításával és az este 8 óra utáni kijárási tilalommal kapcsolatban.

A kormány azért dolgozik, hogy a járvány megfékezésével mielőbb újra lehessen indítani az életet hazánkban. Szeretnénk kikérni erről a magyarok véleményét, ezért konzultációt kezdeményezünk az újraindításról – olvasható a kormányzati oldalon.

Az online kérdőív kitöltéséhez regisztráció szükséges, amelyről a résztvevők megerősítő e-mailt kapnak. A kérdőív elérhető a vakcinainfo.gov.hu oldalról, illetve a nemzetikonzultacio.kormany.hu oldalon lehet kitölteni. A konzultációnak otthont adó oldalon továbbra is lehet regisztrálni a koronavírus elleni oltásra.

Az éttermek, szállodák nyitására vonatkozó kérdés is szerepel a konzultációs íven

Fotó: 123rf

A kormány honlapján kiemelték:

"Az oltási program elindulásával új szakaszba léptünk. Vannak, akik azt gondolják, hogy az oltások beadásával egy időben elkezdődhet a korlátozások feloldása is. Mások óvatosságra intenek, mert a járvány Európában újra felszálló ágban van. Szeretnénk megismerni a magyar emberek véleményét az újraindítással kapcsolatos legfontosabb kérdésekről, ezért biztatunk mindenkit arra, hogy vegyen részt a konzultációban" – írják.

A nemzeti konzultáció újranyitással kapcsolatos kérdéssora jelentős mértékben érinti a turizmust. Konkrét kérdés vonatkozik a szállodák és éttermek újranyitására, a fesztiválok beindítására, illetve a külföldiek beutazásának feltételeire.

A kérdések a következők: