Nagy debreceni furmintkóstoló

Forrás: turizmus.com

 2018. február 13. 13:44

A Borudvar szervezésében és a Hotel Lycium közreműködésével 2018-ban is megrendezik a Furmint Februárt Debrecenben. A február 17-i eseményen több mint 50 pincészet 150 féle borával találkozhat az érdeklődő közönség.

A furmintot már a XIII. században ismerték Magyarországon. Bár eredete a mai napig tisztázatlan, az biztos, hogy évszázadok óta jól érzi magát a Kárpát-medencében. Jelenléte elsősorban a tokaji és somlói borvidékre koncentrálódott, ahogy azonban a hazai borásztársadalom felfedezi kiemelkedő értékeit és a benne rejlő lehetőségeket, újabb telepítések születnek, ennek köszönhetően pedig egyre több borvidéket hódít meg újra a szőlőfajta. A könnyedtől egészen az ásványos, érlelt testes borig terjed a furmintok sora. Egyes tételek még 15-20 év múlva is jól fogyaszthatók!

Február 16-án lesz a Furmint Február a Kölcsey Központban

Fotó: pixabay.com

Horváth Lajos a Borudvarnak nemcsak tulajdonosa, de maga is szakértőként kóstolgatja a borokat. A furmint személyes kedvencei közé tartozik, jó szívvel invitálja a borbarátokat a Kölcsey Központba, ahol a Borudvar szervezésében és a Hotel Lycium közreműködésével február 16-án 18 és 22 óra között idén is megrendezik a Furmint Februárt.

A februári nagy furmintkóstoló minden évben új és új meglepetésekkel szolgál. Idén ez kézzel fogható lesz: mint Horváth Lajos, a Borudvar tulajdonosa figyelmünkbe ajánlotta, ezúttal a Riedel kifejezetten furmintokhoz kifejlesztett poharából kóstolhatnak a borbarátok. Ezt a bejáratnál 2500 forintos kaució ellenében lehet majd átvenni.

A rendezvényen több, mint ötven pincészet jelenik meg tételeivel.

Kapcsolódó cikkek

Ünnepel a debreceni Agóra

2018. február 08.