Nagydíjat nyert a Magyar Turizmus Zrt. imázsfilmje

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. szeptember 20. 17:27

A Magyar Turizmus Zrt. „Hungary – More than expected" című imázsfilmje több rangos nemzetközi elismerés után most az ENSZ turisztikai világszervezete, a UNWTO 21. közgyűlése alkalmából meghirdetett filmverseny Nagydíját nyerte el.

51 videó indult a rangos megmérettetésen, melyre a UNWTO Európai Regionális Tanácsának felhívására nevezte be az MT Zrt. 2013-ban forgatott imázsfilmjét. A nyerteseket régiónként választotta ki a szakmai zsűri, így a győzelemmel hazánk bemutatkozó filmje lett Európa legjobbja.

A megtisztelő díjat a kolumbiai Madellínben tartott közgyűlésen részt vevő Dr. Gyenizse Dorottya, az NGM Turisztikai és Vendéglátó-ipari Főosztályának főosztályvezetője vette át.

A díjazott imázsfilm koncepciójának kialakításakor az alkotók arra törekedtek, hogy a hagyományos gulyás-csárda-paprikás mellé más asszociációkat is társítsanak hazánkhoz, szem előtt tartva a fiatalabb korosztály számára vonzó szórakozási és kikapcsolódási lehetőségeket is. A „Think Hungary – More than expected" (Magyarország – több, mint amit várt) szlogennel tehát arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy Magyarország sokkal több, mint amire emlékeztek, amit sejtettek, amire számítottak.

 

A cél Magyarország kiemelt és a külföldiek számára legvonzóbb turisztikai termékeinek – Budapest, Balaton, konferencia- és egészségturizmus – bemutatása volt. Az összeállításban Budapest századfordulós és modern épületei, páratlan kultúrája, a magyar találmányok, a fiatalok számára vonzó romkocsmák és az egyedülálló gasztronómia is helyet kaptak.

A film már a világ számos pontján részesült kitüntetésben. A legnagyobb németországi turisztikai vásár, az ITB Arany Városkapu díjának ezüstérmese lett, míg a spanyolországi EUROAL rendezvényen és a Sanghaji Turisztikai Vásáron (CITM) is a legjobb turisztikai imázsfilmnek választotta a zsűri. Ausztriában a turisztikai reklámok legrangosabb seregszemléjén, a TAI Werbe Grand Prix-n TV-spot kategóriában ért el harmadik helyezést, Cannes-ban pedig a vállalati filmek díjazására specializálódott Cannes Corporate Media & TV Awards díjátadón nyert turizmus kategóriában Ezüst Delfin-díjat a videó.

Az MT Zrt. nyertes imázsfilmje az alábbi linkekre kattintva tekinthető meg:

http://gotohungary.com/imagefilm90