Róna Andrea a Hunguest Hotels új vezérigazgatója

Forrás: turizmus.com

 2020. május 12. 16:06

A szállodaüzemeltetésben és ingatlanfejlesztésben egyaránt jelentős tapasztalatokkal rendelkező szakember június 22-től veszi át a szállodalánc irányítását.

A Hunguest Hotels Zrt. igazgatósága döntött Róna Andrea vezérigazgatói kinevezéséről, aki már alá is írta megbízatását.

Róna Andrea

Fotó: Hunguest Hotels

Az eddig a Gránit Pólus Csoport üzletfejlesztési igazgatójaként tevékenykedő szakember két évtizedes tapasztalattal rendelkezik szállodaüzemeltetésben, ingatlanfejlesztésben és vagyonkezelésben. A fenti poszt mellett a Papp László Budapest Sportaréna üzletfejlesztési és az Aréna Catering Kft., valamint a West End Szállodaüzemeltető Kft. ügyvezető igazgatói feladatait is ellátta.

Róna Andrea jelentős sikereket ért el a szállodaiparban is: részt vett a Hilton Budapest City és a Corinthia Budapest piaci bevezetésében, de sok éves tapasztalatot szerzett más nemzetközi és hazai szállodaüzemeltetőnél is – olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.

A Magyarország legnagyobb vidéki szállodaláncát tulajdonló Opus Global Nyrt. a közelmúltban jelentette be, hogy az eredeti tervek szerint decemberben kezdődő szállodafelújításokat a pandémiás helyzetre való tekintettel korábbi időpontokra ütemezi át. A több ütemben megvalósuló nagyszabású felújítási program eredményeként 4 csillag, illetve 4 csillag superior minősítésű szintre léphetnek a szállodalánchoz tartozó hotelek.

Róna Andrea a terveiről szólva kifejtette: „A következő évek során a teljes Hunguest Hotels megújul, amely egyaránt szolgálja a vidéki piacvezető szerepünk további erősítését, illetve az eddigi célcsoportunk mellett a fiatalabb generációk igényeinek megbízható, minőségi kiszolgálását. Pályafutásom során több hazai szállodafejlesztést vezethettem, így örömmel fogadtam el az Opus Global felkérését ennek a nagy múltú magyar szállodaláncnak a vezetésére."

Jean-Paul Herzog és Somlyai Zoltán igazgatósági tagok mellett Róna Andrea a harmadik nemzetközileg is elismert szállodaipari szakember, aki csatlakozott a Hunguest Hotels vezetéséhez – írták a közleményben.

A Hunguest Hotels éppen a mai napon jelentette be, hogy május 15-én megkezdi szállodáinak újranyitását.