Spalneo - A gyógyfürdők új digitális platformja

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2023. április 24. 08:00

A dinamikusan növekvő Spalneo.com az első olyan nemzetközi gyógy- és termálfürdő-kereső portál és applikáció, amely egyben az online foglalást és a jegyvásárlást is lehetővé teszi a világ bármely pontjáról.

A Spalneo alapítója, Jana Mandl hálózati iparágakban szerzett tapasztalatokkal a háta mögött 2016-ban hozta létre a világ első digitális fürdőkereső és -foglaló platformját, amelynek nevét a Spa és a Balneo szavak összevonásával alkották meg. „Az ötlet abban az időben fogalmazódott meg bennem, amikor évekig Párizsban éltem, és láttam, hogy a franciák milyen nagy gondot fordítanak az egészségük megőrzésére, a betegségek megelőzésére. Közép-Európából érkezve pedig tudtam, hogy mekkora potenciál rejlik a termálvizekben, és azt is tapasztaltam, hogy a fürdőkultúra az ezredfordulótól ismét reneszánszát éli. Szintén személyes tapasztalatom volt, hogy amikor egy rokonomnak kerestem gyógyfürdőt Szlovákiában, nem volt könnyű kideríteni, hogy az adott orvosi diagnózishoz melyik termálfürdőt válasszam. Még bonyolultabb volt a megfelelő külföldi gyógykezeléssel kapcsolatos információk megtalálása. Ezért döntöttem úgy, hogy – az online szállásfoglaló portálok mintájára – létrehozok egy modern digitális platformot, nevezhetjük online piactérnek is, amely kifejezetten a termál- és ásványvízforrásokra koncentrál. Ez lett a Spalneo.com. A honlapunkon részletesen leírjuk az adatbázisban szereplő termálfürdőket, azok gyógyászati hatását, kezeléseit, a víz összetételét, sőt a Termálvilág menüpontban betegségcsoportok szerint is lehet keresni a különféle gyógyvizeket, fürdőket. Az érdeklődők kiválaszthatják a diagnózisuknak megfelelő kezeléseket, és le is foglalhatják azokat. Spaszolgáltatásokat kínáló szállodákat is listázunk a világ minden tájáról, az elérhető kezelések száma pedig folyamatosan bővül.”

 

Vásárlás és időpontfoglalás egy kattintással

Ami igazán úttörő, hogy a Spalneo.com nem csupán a fürdőkről szóló információkat teszi közzé, hanem a weboldalon, illetve az Android és iPhone mobilalkalmazásokon keresztül lehetőséget kínál az online jegyvásárlásra, a wellness- és spaszolgáltatások, gyógykezelések lefoglalására és kifizetésére, sőt különféle kedvezményes csomagok közül is lehet választani – az applikáció pedig automatikusan küldi a telefonunkra a naptárbejegyzést. A B2B-partnerek kérésére készült az a fejlesztés, amelynek köszönhetően az érdeklődők egy külön menüpontban általános és konkrét gyógyfürdőre szóló ajándékutalványokat is vásárolhatnak.

„Az oldal felhasználója egyetlen kereséssel kilistázhatja az aktuális egészségi állapotának megfelelő szolgáltatást, mindezt olyan egyszerűen, mintha csak egy taxit hívna vagy repülőjegyet foglalna. Célunk, hogy az alkalmazáson keresztül eljussunk a fiatalokhoz is, akik okoseszközeikkel felfedezhetik és birtokba vehetik a nagy hagyományokkal rendelkező fürdőket és azok szolgáltatásait. Az Y és Z generáció napi szinten használja a technikai újításokat és eszközöket, amelyeket ez alkalommal az egészséges életmód, a pihenés, a sport és a rekreáció szolgálatába állítottunk. Hiszünk abban, hogy fontos a megelőzés, ami nem pusztán a fizikai egészséget jelenti, hanem a test, a lélek, a szépség harmóniáját egyaránt. Az a célunk, hogy a jelenleg négy nyelven, magyarul, angolul, németül és szlovákul elérhető Spalneo.com a felhasználók kedvenc keresőoldala legyen, akár masszázsra, jógára vagy fodrászhoz szeretne valaki időpontot foglalni, de akkor is, ha egy hosszú hétvégét tervez valamelyik spa- vagy wellnesshotelben.”

 

Online piactér, amely láthatóvá teszi a fürdőket

A Spalneo csapata az adatbázisba kerülő fürdők mindegyikének saját profilt hoz létre, így azok egységes arculatban, összehasonlítható formában jeleníthetik meg a szolgáltatásaikat. Azoknak a fürdőknek, amelyek még nem rendelkeznek online foglalási rendszerrel, a Spalneo lehetőséget kínál arra, hogy a weboldalon elhelyezzék a saját linkjüket, és így foglalhatóvá tegyék szolgáltatásaikat. „Ez azért is kényelmes, mert az előre megváltható Spalneo online jegyekkel elkerülhető a pénztáraknál a sorban állás. Sokan nemcsak azért részesítik előnyben az online jegyvásárlást, mert nem kell várakozni és sorban állni, hanem azért is, mert jobban szeretik otthon, nyugodt körülmények között végignézni a lehetőségeket, és kiválasztani a számukra leginkább megfelelő jegytípust és szolgáltatást. Emellett a B2B-partnereink a Covid idején kifejlesztett spaszoftverünket is használhatják, amellyel szolgáltatásaikat megjeleníthetik a Spalneo piacterén. A szoftver B2B mobilalkalmazásában pedig a spamenedzserek és munkatársaik látják az aktuális és soron következő kezeléseket és ügyfeleket.”

A Spalneo.com oldalon elérhető egységek listája folyamatosan bővül. A Termálvilág menüpontban jelenleg 47 magyarországi gyógyfürdőről találunk részletes leírást, emellett Ausztria, Csehország, Szlovákia és Németország fürdői között is böngészhetünk.

A két éve megnyitott miskolctapolcai Ellipsum fürdőnek például a Spalneo a hivatalos online jegyértékesítési platformja a nyitvatartási időben, de az oldalon a hévízi és budapesti Ensana szállodák day spa belépői és wellness-szolgáltatásai is elérhetők.

„A Spalneo.com oldalon ugyanakkor nemcsak a fürdők között lehet böngészni. Egy online magazint is szerkesztünk, ahol az érdeklődők az ágazat friss híreiről, újdonságairól, egészségük megőrzéséről olvashatnak. Szándékunk szerint tehát a Spalneo sokkal több, mint egy foglalási felület. Azt szeretnénk, ha a felhasználók életének aktív része lenne, egy olyan platform, ahová akár egy inspiráló tartalmú cikkért is érdemes ellátogatni” – teszi hozzá a weboldal alapítója.


(X)