3 in 1: szálloda, palota, galéria

Forrás: Travel and Leisure

 2019. augusztus 13. 13:11

A Rooms of Rome Hotel apartmanjaiban eltölteni egy éjszakát majdnem olyan, mintha egy kortárs művészeti galériában aludnánk.

Az új apartmanszálloda a 17. századi Palazzo Rhinoceros-ban nyílt meg, amelyben a Fondazione Alda Fendi Esperimenti galéria is található.

Boutique Hotel in Rome City Centre Palazzo Fendi

Fotó: Travel&Leisure

Amikor az LVMH luxus divatbirodalom  2001-ben megszerezte a Fendi márkát, Alda, a divatmágnás család öt nővére közül a legfiatalabb egy másik szenvedélye felé fordult, ez a művészet. Évekkel ezelőtt bukkant rá az elhagyott római palotára, itt kapott helyet egy galéria, valamint újabban egy szálloda is.

 


"Szeretem felfedezni a város lakói számára ismeretlen tereket,
és azokat mindenki számára elérhetővé tenni" – nyilatkozta Alda Fendi.


Az ősi, ám nem a turistaforgalmáról híres Velabro kerület csupán néhány lépésre van a Tiberistől.

A 24 egyedi apartmant olyan európai tervezők bútoraival rendezték be, mint a Vitra és a Cassina. A lakosztályokat elsősorban hosszú távú vendégek, főként művészek veszik igénybe. Állandó recepció nincs, de a vendégek a legkülönlegesebb kéréseiket is jelezhetik telefonon, és a személyzet máris intézkedik.

A tulajdonos egy spanyol szállodást, Kike Sarasolat , a Room Mate szállodacsoport alapítóját szerezte meg a szakmai menedzsment vezetésére.