Szállodák rákbetegeknek

Forrás: turizmus.com

 2018. október 09. 12:12

A rákbetegek gyakran inkább elbújnak a rehabilitációs, gyógyulási időszakban, minthogy szállodába menjenek. Ám ha sorstársak között nyújtanak nekik szakszerű rehabilitációt és csendes elmélyülést, akkor bizonyára szívesen választják a hotelekben való tartózkodást.

Nagy-Britanniában több ezer érintettről van szó. Számukra ad tájékoztatást a Telegraph, amikor felsorol néhány példát a Nagy-Britanniában található intézmények közül. Ezekben a szállodákban nem azt ígérik, hogy kigyógyítják a betegeket a rákból, hanem azt, hogy segítenek a lábadozásban. A szobák nyugodt pasztellszínekkel vannak berendezve, ügyelnek a csendre, és akik meditálni akarnak, azok is találnak erre való helyiséget. A betegség sokakat távol tart a gyógyfürdőktől és a masszázskezelésektől. Nyolc szálloda – melyek együttműködnek az orvosokkal és a rákos betegeket támogató jótékonysági szervezetekkel – úgy véli, fontos, hogy a betegek nyugodtak és ápoltak legyenek.

Pasztellszínű szállodai szoba rákbetegeknek

Fotó: turizmus.com

Betegségtípustól függően nyújtanak különféle szolgáltatásokat, figyelembe véve az orvosi javallatot. Egy speciális manikűrkezelés vagy egy őszibarackot és makadámolajat felhasználó teljes testmasszázs nem lehet ártalmas – természetesen nem egy bőrrákos vagy frissen műtött beteg esetében. A Telegraph-ban az egyik beteg beszámol arról, hogyan segítettek neki ezek a kezelések abban, hogy visszanyerje az életkedvét.

A londoni Corinthia Hotel például többféle meditációs tréninggel kombinált, speciális spa-napot hirdet, ami megnyugtatja a beteget. A Seaham Hotel Durham-ben Cancer Touch Therapy spa-napot kínál teljes ellátással és kezelésekkel. Másutt rák ellen napokat szerveznek a már gyógyult illetve gyógyulóban lévő betegek számára, akik egymás között jobban megnyílnak, és ha úgy adódik, gond nélkül leveszik a parókájukat. Egyes helyeken indiai fejmasszázst alkalmaznak.