Számos kedvezmény várja a fürdőzőket a nyári szezonban

 2014. május 13. 12:00

Tízezreket is spórolhatnak azok a családok, amelyek fürdőbe, strandra indulás előtt az interneten tájékozódnak a jegyárakról – hívja fel a figyelmet közleményében Vancsura Miklós, a Magyar Fürdőszövetség elnöke.

A legtöbb magyar fürdőben már nem csak egyfajta belépőt lehet kapni, hanem akár nyolc-tíz típusú, különböző szolgáltatással kombinált jegyet kínálnak. Idén a legtöbb fürdő nem emelt árat a nyári szezon kezdete előtt, de bevételeiket úgy is próbálják növelni, hogy magasabb színvonalú vagy több szolgáltatást nyújtanak a fürdőzőknek.

„Harminc éve alig egy sör áráért is lehetett strandbelépőt vásárolni Magyarországon. Ma viszont nem ritka a kétezer forint feletti ár sem.  Ugyanakkor harminc évvel ezelőtt a fürdő egy medencét meg egy Bambit jelentett a vendégek számára. Ma azonban élményparkokat és gyógy és wellness szolgáltatások tárházát is magukban foglalják a hazai fürdők" – nyilatkozta Vancsura Miklós.

A szakember szerint a gyakorlatban nincs értelme arról beszélni, mennyi a fürdőbelépő átlagára Magyarországon. Ennek oka, hogy annyi fajta, kedvezményeket tartalmazó fürdőbelépőt  lehet ma már kapni, hogy az átlagár alapján csak torz képet kapnánk.

Hangsúlyozta, hogy a magyar fürdőzők számos kedvezményt vehetnek igénybe a nyári szezonban is. Ezekkel tízezreket is spórolhat egy négyfős család a nyaralás során, épp ezért célszerű már utazás előtt, az interneten is tájékozódni a lehetőségekről.

A statisztikák azt mutatják, hogy a magyar fürdőkben, strandokon a külföldi vendégek száma nem csökkent, a belföldi – főként családos – vendégek száma viszont növekedett. A tavalyi forgalomra az is kedvezően hatott, hogy a SZÉP-kártyáról már a fürdőszolgáltatások mindhárom zsebből fizethetőek voltak.

A nemzetközi jelentőségű fürdőink látogatóforgalma évről-évre meghaladja a 9 millió főt, az országos és regionális jelentőségű fürdőinkben további 9-10 millió látogatót regisztrálnak évente. A lokális jelentőségű fürdők elsősorban a helyi és környékbeli lakosság fürdőzési igényeinek kielégítésére szolgálnak, viszonylag alacsony éves látogatóforgalommal.