Szánkózz a tetőn!

Forrás: turizmus.com

 2018. február 15. 11:04

A hajdani téli olimpia városához, Lillehammerhez közel, egy dél-norvégiai erdőben található ez a turistaház, amelynek a tetején szánkózni, de akár síelni is lehet.

Olyan, mint egy hívogató, varázslatos menedékház, de természetesen nem a véletlenül arra járó túrázóknak tervezték és rendezték be hagyományos minimál skandináv stílusban, hanem hogy jó pénzért kiadják a hó és a tél szerelmeseinek.

Amint arról a Telegraph beszámol, az egyedülálló, 55 négyzetméteres teret úgy alkották meg egy oslói építésziroda munkatársai, hogy szinte elmosódjon az épített környezet és a természet közötti megosztottság.

A ferde tetők különösen erősek, hiszen bírniuk kell a havat, de még azt is, hogy akár síeljenek vagy szánkózzanak rajta a bátrabbak. Mindezen bravúrokat belülről is megtekinthetik az éppen ott lakók, hiszen jókorák az üvegfelületek, amire szükség is van, mivel arrafelé télen nagy kincs a napsugár.

A kreatív skandináv dizájnnak köszönhetően akár szánkózni, síelni is lehet a tetőkön

Fotó: Pinterest

Olyannyira, hogy minden kis sugarat begyűjtenek a napelemek, ezáltal minden gép napenergiával működik a házban, de van egy fával fűthető kis kandalló is a nappaliban.  Bár külföldi turistákra is számítanak, a házat főleg norvég vagy svéd családoknak tervezték, ezt jelzi a síelést előkészítő szoba és a szauna jelenléte.

Az erdei búvóhely lakói a nagy ablakoknak köszönhetően úgy érzik magukat, mintha a fák vagy a csillagok alatt aludnának.