Több mint 400 embert csapott be egy üdülési joggal üzletelő cég

Forrás: MTI

 2014. november 17. 13:21

Vádat emeltek egy nő és két férfi ellen, akik cégük nevében 412 embernek telefonon vagy különböző szállodákban szervezett előadásokon színlelt ajánlatot tettek arra, hogy értékesítik az üdülési jogukat.

A 2011 és 2013 augusztusa között kicsalt pénzt vélhetően magukra költötték – közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Gyugyi Csilla elmondta: a százhalombattai és budapesti vádlottak kétféle módszert használtak. Az üdülési joggal már rendelkezőknek telefonon azt állították, hogy e jogukat külföldi vevők számára igen kecsegtető összegekért lehet értékesíteni, amit cégük elintéz. Cserébe 30 és 295 ezer forint közötti „regisztrációs", illetve „ügyintézési díjnak" nevezett összeget kértek, amit sokan be is fizettek a cég számlájára.

A másik módszer szerint a cég által kibocsátott klubkártya 90–150 ezer forintért történő megvásárlása ellenében a vevők számára belföldi és külföldi szállodákban kedvezményes üdülési lehetőséget ígértek, valamint azt, hogy az így szerzett üdülési jog előnyös értékesítésében is közreműködnek – magyarázta a szóvivő.

Ajánlatuk „komolyságának" alátámasztására megbízási, bizományosi szerződéseket is készítettek, s a befizetendő összegekről előre számlát állítottak ki. Miután azonban a sértettek a kért összegeket befizették, a vádlottak a megadott telefonszámokon és e-mail címeken elérhetetlenné váltak. A pénzéért cserébe senki semmilyen szolgáltatást sem kapott, az átutalt összegeket senki sem kapta vissza.

A Dunakeszi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat a három ember ellen – tette hozzá Gyugyi Csilla.