Új e-tanösvény a Kelet-Mecsek Tájegységben: Pro Silva

 2014. június 01. 13:33

Az új bemutató útvonal az 1977-ben védetté nyilvánított Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzetben, Óbánya település határában, a fokozottan védett Óbányai-völgyben található.

A tanösvény központi témája a természetes erdő és annak működése, az erdő élővilága, de felhívja a figyelmet különleges geológiai képződményekre, látványos vízesésekre is. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság működési területén ezzel immár kilencre emelkedett az internetről letölthető vezetőfüzettel látogatható úgynevezett „e-tanösvények" száma.

Az e-tanösvények jellemzője, hogy a hagyományos, táblás tanösvényekkel ellentétben az indító táblát leszámítva az útvonal mentén nincsenek információs táblák, csupán az útvonal mentén a fákra vagy kövekre festett, állomáshelyeket jelölő számok az adott e-tanösvény emblémája kíséretében. A tanösvények állomáshelyeihez tartozó információkat a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság honlapjáról (http://www.ddnp.hu/e-tanosvenyek) letölthető vezetőfüzet tartalmazza. Az útvonalak bejárását a helyszínen az állomáshelyek mellett feltüntetett útirány-jelző nyilak is segítik. Az önálló bejárás mellett igazgatóságunk szakembereitől szakvezetés is igényelhető.