Új nemzetközi vonatok a MÁV menetrendjében

Forrás: turizmus.com

 2014. november 18. 14:21

Rövidebb menetidő, új, közvetlen összeköttetések és sűrűbb vonatközlekedés jellemzi a 2014. december 14-től életbe lépő vasúti menetrendet.

Újdonság, hogy Debrecenből átszállás nélkül kínálnak közvetlen eljutási lehetőséget a vasúttársaság új járatai a keleti országrész és az osztrák főváros között.  Az étkezőkocsival közlekedő Hortobágy EuroCity Debrecenből, az Avala EC pedig Belgrádból indulva, Kőbánya-Kispesten és Kelenföld állomáson át teremt új eljutási lehetőséget Bécsbe. Mindkét járat az utazók számára optimális időpontban közlekedik, egyúttal átszállásmentes kapcsolatot nyújt Bécs és Szolnok, Cegléd, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Kecskemét, Hajdúszoboszló között. Az új vonatokkal napi 12 vonatpárra bővül a Budapest és Bécs közötti közvetlen eljutási lehetőség. A vonat indulásához új, kedvezményes ajánlatokat dolgozott ki a MÁV-START Debrecen vagy Kecskemét és Bécs közötti viszonylatban.

 

Új vasúti összeköttetést biztosít Pozsony, Prága és Berlin érintésével Budapest és Hamburg között a MÁV-START, egyúttal ötven perccel csökken a Zürich és Budapest közti kapcsolatot jelentő Wiener Walzer EuroNight éjszakai vonat menetideje.  Budapest és Szófia között a Serdika vonatpár teremt összeköttetést, a Citadella EuroCity vonatpár pedig ismét Budapest és Ljubljana között közlekedik. A magyar és a szerb főváros között biztosít új kapcsolatot az IvoAndric nemzetközi gyorsvonatpár, amely a nyári szezonban hetente egyszer közvetlen eljutási lehetőséget nyújt Budapest és Thessaloniki között. Nyáron hetente háromszor indulnak vonatok az Adriai-tengerhez, kétszer pedig a Fekete-tengerhez. Split mellett már Rijekát és Várnát is közvetlen vonat köti össze Budapesttel. Kijev és Budapest között a Latorca IC közlekedik, hetente 3-szor Lvov-i kocsival, a korábbi Tisza expressz pótlásaként.

A 2014.december 14-től érvényes menetrendről részletes tájékoztatás található a www.mav-start.hu honlapon, információ kérhető a MÁVDIREKT 06 (40) 49 49 49-es telefonszámán is.