Új térképcsaládot indít a Cartographia

 2014. június 19. 14:23

Megjelent a Cartographia legújabb, „aktív térkép" címet viselő termékcsaládjának első tagja, a Tisza-tó és annak környékéről készült kerékpáros-, vízi- és horgásztérkép.

A Cartographia kiadó új sorozata az aktív turistákat szólítja meg, akik a felfedezni kívánt hely térképe mellé egy digitális háttérszolgáltatást is kapnak, folyamatosan bővülő és naprakész adatokkal.

A Tisza-tó aktív térkép, mint a sorozat első tagja, jól mutatja, miben különbözik egy aktív térkép a hagyományostól. A tó és környékének részletes, tájékozódást segítő térképén hangsúlyosan jelenik meg az aktív-turisztikai tartalom, fel vannak tüntetve a hajózható vízitúra-útvonalak, különböző kerékpárutak, ajánlott horgászhelyek, tanösvények, valamint az ezen tevékenységekhez kapcsolódó hasznos szolgáltatók is. A térkép által közvetített információkat a funiQ portálra vezető QR kódok teszik teljessé, ahol az ajánlott útvonalak letölthető GPS trackjein túl további útvonal ajánlatok és fontos tudnivalók is elérhetőek a területhez kapcsolódóan.

Az új térkép tartalmán túl kivitelezésében is alkalmazkodik funkciójához, így sportolás, túrázás vagy egyéb szabadtéri tevékenység közben is jól lehet használni.

Műanyag borításának köszönhetően a térkép felülete vízálló, így esőben, vagy vízitúrázás közben is használható. Bátran rajzolhatnak rá napi túratervet alkoholos filccel - ami később nyom nélkül eltávolítható - így a saját útvonalak, jegyzetek is megjeleníthetőek a térképen. Az ajánlott túraútvonalak letölthető GPS track formájában is elérhetőek a funiQ, aktív szabadidős portál QR kódokkal kapcsolódó oldalairól.

A Cartographia kiadó célja, hogy Magyarország legnépszerűbb aktív turisztikai desztinációi rövid időn belül elérhetőek legyenek az aktív térképsorozat kínálatában.