Újra kinyitott a pécsi Hullámfürdő strandja

 2014. augusztus 01. 09:23

Pénteken ismét megnyitotta kapuit a patinás pécsi Hullámfürdő strandja. A kültéri medencéket ezen a nyáron először használhatják a látogatók, ugyanis fel kellett újítania őket az önkormányzatának.

A Hullámfürdő kültéri medencéit a tulajdonos pécsi önkormányzat mintegy negyvenmillió forintos segítségével újíttatta fel az utóbbi bő egy hónapban a működtető Pécsi Sport Nzrt. A helyreállításra az üzemeltetők által az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint azért volt szükség, mert a létesítmény külső medencéi elöregedtek, a biztonságos használat érdekében elengedhetetlenné vált a teljes felújításuk. A két medencét megerősítették, újraburkolták, taposókkal, zuhanyzókkal szerelték föl. Az aszfaltos részeket több helyen parkosították, újramázolták a strand padjait, rendbe tették a strand játszóterét is.

 

Az 1935-ben alapított pécsi Hullámfürdő a hullámmedencéről kapta a nevét. A létesítményhez egy 33 méteres kültéri strandmedence és egy 50 méteres medencével, valamint gyermekmedencével ellátott uszoda tartozik. A fedett létesítményeket az egy hónapos felújítás alatt is használhatták a látogatók.