Unilever–MSZÉSZ: műhelymunka séfeknek

Forrás: turizmus.com

 2018. június 25. 14:10

2018. június 20-án az UNICHEF központban a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége kiemelt stratégiai partnerével, az Unileverrel útjára indította közös, séfeket inspiráló, munkaerő- és költséghatékony megoldásokat bemutató műhelymunkáját.

Erre az első alkalomra, mely a Bistro stílus jegyében lett megrendezve, a nagy szállodavállalatok (Accor, Danubius, Hunguest) képviselőit hívta meg a Szövetség, hogy az ő tapasztalataikat, véleményüket felhasználva folytatódjon majd a két szervezet közös projektje.

Az Unilever meghívására Varju „Vili” Viktor, a Bock Bisztró konyhafőnöke

 

kápráztatta el egy 6 fogásos menüsorral a résztvevőket a tőle megszokott magas színvonalon, újragondolva a tökfőzeléket, s „nőiesítve” a körömpörköltet.

A menüsor készítése közben a szakmai közönség Vili saját tapasztalatait, ötleteit hallhatta a gazdaságos anyagfelhasználásról, a „leeső darabok” megfelelő hasznosításáról, az olcsó, de mutatós dekorációk készítéséről.

A pozitív visszajelzések igazolták, hogy a szállodai vendéglátásban a séfeknek szükségük van az inspirálásra, a folyamatos véleménycserére, az egymástól hallott új ötletek, megoldások hasznosítására.

A sikeres rendezvény konklúziója: a jövőben az MSZÉSZ az Unilever támogatásával rendszeresen szervez  hasonló műhelymunkákat mind a fővárosban, mind a vidéki szállodákban.

 

 

 

 

A menüsor készítése közben a szakmai közönség Vili saját tapasztalatait, ötleteit hallhatta a gazdaságos anyagfelhasználásról, az olcsó, de mutatós dekorációk készítéséről

Fotók: MSZÉSZ

Kapcsolódó cikkek

Ifjúsági szakácsverseny

2018. március 20.